Naar de bibliotheek

Heb je een vraag over onze bibliotheken? Vind hier je antwoord.


Naar de bibliotheek

Wat zijn de openingstijden?

Wat is het adres van mijn vestiging?

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ja, iedereen is welkom in de bibliotheek! Je kunt bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift komen lezen. Zonder lidmaatschap kun je in de bibliotheken van Den Helder, Julianadorp, Schagen, Texel en Tuitjenhorn ook werken en studeren. Daar organiseren we ook regelmatig lezingen, workshops en voorleesuurtjes.

Is de bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Ja, al onze vestigingen zijn rolstoeltoegankelijk. In de bibliotheken van Texel, Nieuw Den Helder en in School 7 is ook een lift aanwezig.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de bibliotheek?

KopGroep Bibliotheken heeft een uitgebreid activiteitenprogramma. Raadpleeg de agenda voor het actuele overzicht, die vind je onder de knop Activiteiten op de website.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee, om deel te nemen aan onze activiteiten hoef je geen lid te zijn. Bij sommige lezingen wordt wel een ledenkorting gegeven.

Hoe reserveer ik kaarten?

Kaartjes kopen en betalen kan direct op de pagina Activiteiten. Kies de gewenste activiteit uit de agenda en klik op 'meer informatie'. Bij gratis activiteiten staat 'aanmelden', bij betaalde activiteiten staat 'tickets bestellen'. Na het bestellen kun je de tickets direct betalen via iDEAL. Je ontvangt na de betaling een bevestigingsmail en kunt de kaartjes zelf uitprinten.  

Annuleren van toegangskaarten

Ben je verhinderd? Reeds gekochte tickets kunnen tot 48 uur voor de datum van de betreffende activiteit geannuleerd worden. Het bedrag van de ticket wordt dan teruggestort. Neem contact op via info@kopgroepbibliotheken.nl 

De bibliotheek annuleert
Als de activiteit niet doorgaat (bijvoorbeeld wegens ziekte van de spreker) dan ontvang je hierover bericht. Als de activiteit verzet wordt naar een nieuwe datum blijft de toegangskaart gewoon geldig. Ben je verhinderd op de nieuwe datum dan krijg je het geld retour. 


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de bibliotheek?

Op de computers in de bibliotheek kun je gebruik maken van internet, e-mail en werken met Office. In sommige vestigingen kun je tegen betaling printen.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om vanaf een eigen apparaat of zelfs vanuit huis een printopdracht te geven en deze op te halen in de bibliotheek. Deze service is beschikbaar bij de volgende vestigingen: Julianadorp, Nieuw Den Helder, Schagen, School 7, Texel en Tuitjenhorn. Hier lees je hoe dit werkt.

Verder heb je toegang tot speciale databanken zoals:

 • PressReader: duizenden dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen
 • Consumentenbondtests
 • Uittrekselbank en recensies
 • Theorie.nl
 • Online luisteren naar muziek

Bekijk het hele overzicht van onze digitale collectie.

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

 • Wil je werken op de computer in de bibliotheek? Dan moet je altijd inloggen. Niet alleen wanneer je op internet wil, maar ook als je in Word wil werken. Je kunt inloggen met een geldige bibliotheekpas.
 • Ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je gratis gebruik maken van onze computers. Meld je dan bij een medewerker.

Wat kost het computergebruik?

Het gebruik van computers in onze bibliotheken is gratis.

Wat kost het printen en kopiëren?

 • A4 print zwart/wit € 0,10
 • A4 print kleur € 0,25
 • A3 print zwart/wit € 0,20
 • A3 print kleur € 0,50

Kan ik gratis internetten in de bibliotheek?

KopGroep Bibliotheken heeft in alle bemande vestigingen wifi. Hier kun je GRATIS gebruik van maken. Het netwerk heet Bibliotheek en er is geen wachtwoord nodig. Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op