Het abonnement

Welke bibliotheekabonnementen zijn er? Hoe kun je lid worden bij KopGroep Bibliotheken? Hoe geef je een wijziging door? Dat lees je hier.


Over jouw abonnement

Wat kost een bibliotheekabonnement?

Jeugdleden lenen altijd gratis. Volwassenen lenen al vanaf € 1 per week. Bekijk het overzicht voor alle abonnementen

 

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Met de abonnementen Lekker lezen en Eindeloos Genieten kun je onbeperkt e-books lezen bij de online Bibliotheek. Je kunt maximaal 10 e-books tegelijk lenen. Met het Voordelig Ontdekken abonnement (strippenkaart) kun je geen e-books lezen.


Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat nu?

Ben je je bibliotheekpas kwijt, laat de pas dan zo snel mogelijk blokkeren in een van onze vestigingen. Een nieuwe pas kost € 2,50.

 

Hoe geef ik een adreswijziging door?

  • De makkelijkste manier om een verhuizing door te geven, is door in te loggen in Mijn bibliotheek. Daar kun je je wachtwoord, gebruikersnaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en vaste (afhaal)vestiging wijzigen. Ook kun je daar kiezen voor automatische incasso. 
  • Je kunt je gegevens ook in de bibliotheek laten aanpassen of schriftelijk doorgeven. Vermeld dan wel je lenersnummer, dat vind je op je bibliotheekpas boven de streepjescode. 

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja dat kan! Wil je je abonnement aanpassen? Kom langs in de bibliotheek, bel de vestiging bij jou in de buurt of mail naar info@kopgroepbibliotheken.nl en we regelen het voor je. Het enige abonnement dat niet kan worden aangepast is Voordelig Ontdekken (strippenkaart). 

 

Mijn strippen zijn op, wat nu?

Je kunt een ander abonnement afsluiten of nieuwe strippen kopen. Neem contact op met je vaste vestiging. 

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Ben je langer dan 1 jaar lid, dan kun je per direct opzeggen met 1 maand opzegtermijn. Je krijgt dan het bedrag voor de resterende maanden teruggestort. Je kunt er ook voor kiezen om je abonnement aan het einde van de looptijd op te zeggen. In 'Mijn bibliotheek' zie je onder 'mijn gegevens' de looptijd van je abonnement. Je abonnement opzeggen kan schriftelijk, in een van onze vestigingen of met het opzegformulier

 

Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Of je nu vaak in de bibliotheek komt of maar af en toe, we hebben voor iedereen een passend abonnement. In het overzicht hebben we de voordelen van alle abonnementen op een rijtje gezet. 

Kan ik online lid worden?

Online lid worden kan heel eenvoudig. Kies het abonnement dat bij je past en schrijf je in. Betalen kan via iDEAL. We sturen de bibliotheekpas naar je op. 

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, iedereen is welkom in de bibliotheek! Je kunt bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift komen lezen. Zonder lidmaatschap kun je in de bibliotheken van Den Helder, Julianadorp, Schagen, Texel en Tuitjenhorn ook werken en studeren. Daar worden ook regelmatig lezingen, workshops en voorleesuurtjes georganiseerd.

 

Kan ik een abonnement cadeau doen?

Met een cadeaubon geef je een wereld aan boeken! Onze cadeaubon heeft een waarde van € 25. Daarmee kan iemand een Voordelig Ontdekken abonnement (strippenkaart) afsluiten of bijbetalen voor een ander abonnement.

 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen lid worden van de bibliotheek?

Je kunt je baby al inschrijven als lid van de bibliotheek! Dan ontvang je het BoekStart koffertje met boekjes en voorleestips. We hebben ook babyboekjes in onze vestigingen. Kinderen lenen gratis tot hun 18e. Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op