• School 7 Beste Bibliotheek

    School 7 is dinsdag 14 maart in Assen uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. Met ruim 28% van de stemmen heeft School 7 de meeste publieksstemmen binnen gehaald. En kreeg de unanieme voorkeur van de vakjury!

    Iedereen bedankt voor de support!

  • Trouwen in School 7

    Sinds kort is School 7 een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige nieuwe bibliotheek van Den Helder.  

Centrum voor lokale geschiedenis

De Helderse Historische Vereniging en de werkgroep Genealogie hebben ook onderdak gevonden in School 7. Voor vragen over lokale geschiedenis of stamboomonderzoek bent u hier op het juiste adres. Er zijn veel boeken over Den Helder en er is een multi-touch tafel met uniek foto- en filmmateriaal.

Romantische trouwlocatie

Sinds kort is School 7 een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen een boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige nieuwe bibliotheek van Den Helder.  

Stepping stone tussen stad en haven

Met de opening van School 7 is een belangrijke mijlpaal in de stadsvernieuwing van Den Helder bereikt. Deze korte film geeft een mooi beeld van de totstandkoming van dit unieke gebouw.

Digitaal magazine

Bij de opening van School 7 maakte Druktemaker Media een prachtig magazine over de nieuwe bibiotheek en haar partners. Met veel foto's, interviews en interessante informatie. En een mooi voorwoord van de burgemeester!

Helderse Volksuniversiteit

Vanaf het seizoen 2016-2017 presenteert de Helderse Volksuniversiteit een ruim en gevarieerd pakket aan cursussen, workshops en lezingen vanuit School 7. Bij de balie in de centrale hal geven de gastvrouwen graag informatie en advies over het actuele programma.

Zaalverhuur

Cursuslokalen, vergaderruimte en een mooi theaterzaaltje. Allemaal te huur in School 7. Op een prachtige locatie, met volop (gratis) parkeerruimte op Willemsoord en op nog geen 10 minuten lopen van het station.

Opening School 7

Zaterdag 21 mei 2016 werd School 7 geopend met activiteiten en straattheater in en rond het gebouw. De bieb is voor iedereen, dus de hele stad kon het feestje meevieren!

School 7 Beste Bibliotheek 2017

School 7 is uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2017. We hebben met 28% de meeste publieksstemmen gekregen.

Bedankt voor uw steun!

Huiskamer van de stad

School 7 is de nieuwe centrale bibliotheek van KopGroep Bibliotheken, gelegen in het hartje van Den Helder. Een prachtige plek om te snuffelen tussen de boeken, te lezen, te werken, anderen te ontmoeten of gewoon een lekkere kop koffie te drinken. Welkom in de 'huiskamer van de stad'! 

Leescafé Con Libros

Op de eerste etage vindt u Leescafé Con Libros. Een gezellige plek om af te spreken of lekker te lezen onder het genot van een kop koffie of thee. En ondertussen te genieten van het mooiste uitzicht van Den Helder op de binnenhaven en Willemsoord! 

Podium voor activiteiten

Met groot plezier organiseren we de meest uiteenlopende activiteiten in School 7. Ook bieden we anderen graag een podium in ons prachtige gebouw. Van boekpresentatie tot muziekoptreden, we denken graag met u mee! 

WebCam

School 7 heeft een eigen WebCam kanaal. Activiteiten kunnen zo live worden uitgezonden. En op andere momenten kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Willemsoord!