Huiskamer van de stad

School 7 ligt in het hartje van Den Helder. Een prachtige plek om lekker te lezen, te werken of een kop koffie te drinken. Welkom in de 'huiskamer van de stad'! 

Maak kennis met School 7

School 7 werd in 2017 uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. In het filmpje laat Naomi zien dat School 7 dé plek is om te werken, te lezen, te leren, te dromen, anderen te ontmoeten en activiteiten te ondernemen....

Helderse Historische Vereniging

De Helderse Historische Vereniging heeft ook onderdak gevonden in School 7. Voor vragen over lokale geschiedenis of stamboomonderzoek bent u hier op het juiste adres. Er zijn veel boeken over Den Helder. En op het digitale scherm uniek foto- en filmmateriaal.

Romantische trouwlocatie

School 7 is een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen een boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige nieuwe bibliotheek van Den Helder.  

Opening School 7

Zaterdag 21 mei 2016 werd School 7 geopend met activiteiten en straattheater in en rond het gebouw. De bieb is voor iedereen, dus de hele stad kon het feestje meevieren!

Stepping stone tussen stad en haven

Met de opening van School 7 is een belangrijke mijlpaal in de stadsvernieuwing van Den Helder bereikt. Deze korte film geeft een mooi beeld van de totstandkoming van dit unieke gebouw.

Internationale Award

Wat zijn we trots! We hebbenn de Public Library of the Year Award 2018 gewonnen. Een internationale prijs waarmee nieuwe én vernieuwende bibliotheken worden bekroond.  

Historie

Het 'oude deel' van bibliotheek School 7 werd in 1905 gebouwd als school voor gewoon lager onderwijs.  

Helderse Volksuniversiteit

De Helderse Volksuniversiteit (HVU) presenteert een ruim en gevarieerd pakket aan cursussen en workshops vanuit School 7. Bij de balie van School 7 kunt u een folder krijgen van het complete programma. De meest actuele informatie vindt u op de website van de HVU.

Podium voor activiteiten

Met groot plezier organiseren we de meest uiteenlopende activiteiten in School 7. Ook bieden we anderen graag een podium in ons prachtige gebouw. We denken graag met u mee! 

WebCam

School 7 heeft een eigen WebCam kanaal. Activiteiten kunnen zo live worden uitgezonden. En op andere momenten kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Willemsoord!

Roadmovie naar Kuala Lumpur

Een impressie van onze reis naar Kuala Lumpur. Daar werd tijdens het internationale bibliotheekcongres van de IFLA the Public Library of the Year Award 2018 uitgereikt. En... won School 7 de hoofdprijs!

Vrijwilliger in beeld

In School 7 werken enthousiate vrijwilligers. Als gastheer of gastvrouw, in het Leescafé of als taalvrijwilliger. In dit filmpje is Leo aan het woord. Hij houdt van lezen en vindt vooral het contact met klanten erg leuk.  

Zaalverhuur

Cursuslokalen, vergaderruimten en een mooi theaterzaaltje. Allemaal te huur in School 7. Op een prachtige locatie, met volop (gratis) parkeerruimte op Willemsoord en op nog geen 10 minuten lopen van het station.

Leescafé Con Libros

Zin in cappuccino of een tosti? Op de eerste etage vindt u het Leescafé. Een gezellige plek om af te spreken of lekker te lezen. En ondertussen te genieten van het mooie uitzicht op de binnenhaven en Willemsoord.

Digitaal magazine

Bij de opening van School 7 maakte Druktemaker Media een prachtig magazine over de nieuwe bibiotheek en haar partners. Met veel foto's, interviews en interessante informatie. En een mooi voorwoord van de burgemeester!