Online: website en meer

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of wil je meer weten over onze nieuwsbrieven en social mediakanalen? Vind hier je antwoord.


Op de website

Zoeken in de collectie

Op bijna iedere pagina van de website kun je zoeken in de catalogus, alleen op de pagina 'Activiteiten' kan dit niet. Je hoeft alleen maar iets in te typen in het zoekveld onder de oranje menubalk. Let wel op dat je kiest voor 'Zoeken in catalogus'. Je kunt zoeken op titel, schrijver of onderwerp. Wanneer je onze hele catalogus wilt bekijken typ je een '*' in de zoekbalk. 

Je kunt de zoekresultaten filteren met de filters aan de linkerkant van de pagina. Je kunt filteren op soort materiaal, publiek, inoud, genre, taal, serie, schrijver, onderwerp en publicatiejaar. Je kunt ook kiezen of je alleen titels van KopGroep Bibliotheken wilt bekijken of titels van alle bibliotheken.  

 

Zoeken op de website

De meeste informatie op onze website vind je via de menubalk bovenin en de footer onderaan de pagina. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken. Typ je vraag in het zoekveld en vink 'zoeken binnen de site' aan. De zoekresultaten kun je aan de linkerkant van de pagina filteren. Kun je niet vinden wat je zoekt? Bel of mail dan met een van onze vestigingen. 

Bladeren door de activiteiten

Op de pagina Activiteiten vind je een overzicht van al onze lezingen, cursussen, workshops en voorstellingen. De activiteiten kun je filteren op doelgroep, datum en locatie. Je kunt ook zelf iets typen in het zoekveld. Daarna kun je direct kaartjes bestellen en betalen met iDEAL. Onze spreekuren en tabletcafés vind je op de homepage

Kaartjes kopen voor lezingen en andere activiteiten

Kaartjes kopen en betalen kan direct op de pagina Activiteiten. Kies de gewenste activiteit uit de agenda en klik op 'meer informatie'. Bij gratis activiteiten staat 'aanmelden', bij betaalde activiteiten staat 'tickets bestellen'. Na het bestellen kun je de tickets direct betalen via iDEAL. Je ontvangt na de betaling een bevestigingsmail en kunt de kaartjes zelf uitprinten. 

Werken met de digitale collectie

In de bibliotheek en via onze website kun je gebruik maken van de digitale collectie in via websites zoals de Uittrekselbank, Leren voor je rijbewijs, Muziekweb en Delpher. 

Uitleg over het bibliotheeksysteem

Ben je nieuw in Wise? We hebben een aantal video's gemaakt om je op weg te helpen! Je vindt ze op de speciale pagina over Wise.


Mijn bibliotheek

Hoe log ik in?

Inloggen kan via Mijn bibliotheek rechtsbovenin op onze website. Daar kun je zien:
- welk abonnement je hebt
- wanneer je abonnement afloopt
- hoeveel materialen je thuis hebt
- wanneer je de materialen moet inleveren
- of er een boete op je pas staat
- welke reserveringen je gemaakt hebt
- je verlanglijstje
- je leenhistorie

Inloggen doe je met je lenersnummer (dat begint met 22 of 62) en je wachtwoord. 

 

Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?

Weet je je wachtwoord niet meer? Vul dan je pasnummer of gebruikersnaam in en klik op 'Wachtwoord vergeten'. Je krijgt dan een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. 

 

Waar kan ik zien wat ik op dit moment heb geleend?

Als je inlogt onder Mijn bibliotheek zie je een overzicht van alle materialen die je thuis hebt en hoeveel dagen je ze nog mag houden. Je kunt ook direct verlengen en ziet welke reserveringen je gemaakt hebt. 

Waar kan ik zien wat ik eerder heb gelezen?

Als je inlogt in Mijn bibliotheek kun je zien wat je eerder geleend hebt onder 'Eerder geleende titels'. 

 

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Via Mijn bibliotheek op de website kun je zelf je wachtwoord, gebruikersnaam, adres, e-mailadres, telefoon, vaste (ophaal)vestiging wijzigen en opdracht geven voor automatische incasso. Ook kun je boetes betalen. Wil je je abonnement wijzigen? Kom dan langs in de bibliotheek. 

Hoe weet ik of ik een boete heb?

Je kunt zien dat je een boete hebt, als je boeken wilt lenen - bij de automaten of aan de balie. Ook in Mijn bibliotheek kun je zien of je een boete hebt, dan kun je ook direct betalen met iDEAL. Je krijgt van ons een herinnering als je je boete niet betaalt. In 'Mijn bibliotheek' kun je ook inzien welke boeken je thuis hebt en hoeveel dagen je ze nog mag lenen. 

Hoe koppel ik het account van mijn kind aan mijn account?

Als je inlogt in Mijn bibliotheek kun je het account van andere aan jouw account koppelen onder 'relaties'. Vul het pasnummer en de geboortedatum in van het te koppelen account en bepaal de relatie en de functie. Klik op de 'toevoegen' knop en bevestig de machtiging met het wachtwoord van het te koppelen account.

Hoe gaat de bibliotheek om met mijn privacy?

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je privacy gewaarborgd is. Zie onze Privacyverklaring.

Maar er zijn natuurlijk ook zaken die je zelf kunt doen: 10 tips om je privacy te verbeteren.


Op de hoogte blijven

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

Je kunt je online abonneren op een van onze nieuwsbrieven

Waar vind ik video's van KopGroep Bibliotheken?

We plaatsen regelmatig filmpjes op onze website. Je kunt ook ons YouTube kanaal volgen. 

Hoe kan ik KopGroep Bibliotheken volgen?

We delen zoveel mogelijk nieuws op onze homepage. Daarnaast kun je ons volgen via de volgende kanalen: 

Nieuwsbrief
Facebook
Twitter
Instagram

YouTube


Bibliotheek Wise app

Wat is de Wise app?

De Wise app is de app die bij ons uitleensysteem Wise hoort. Met de Wise app kun je bibliotheekzaken regelen waar en wanneer je wilt.

Wat kan ik met Wise app?

De app bestaat uit de onderdelen: Bibliotheek, Thuis, Reserveringen en Inbox. Onder 'bibliotheek' vind je nieuwe aanwinsten, persoonlijk leesadvies, toplijsten, openingstijden en adressen van al onze vestigingen. Onder 'thuis' kun je zien wat je in huis hebt en hoeveel dagen je nog hebt om in te leveren, je kunt ook direct verlengen.

Waar vind ik de Wise app?

De Wise app vind je in Google Play of de App Store. Meer informatie over hoe de app werkt lees je op deze pagina.


online Bibliotheek app

Waar vind ik de app om e-books en luisterboeken te lenen?

Meer informatie over de online Bibliotheek en de bijbehorende app vind je op deze pagina.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op