Online: website en meer

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of wil je meer weten over onze nieuwsbrieven en social mediakanalen? Vind hier je antwoord.


Op de website

Zoeken in de collectie

Op bijna iedere pagina van de website kun je zoeken in de catalogus, alleen op de pagina 'Activiteiten' kan dit niet. Je hoeft alleen maar iets in te typen in het zoekveld onder de oranje menubalk. Het zoekveld staat standaard op 'snel zoeken'. 

Niet gevonden wat je zoekt? Kies dan bij de zoekresultaten voor 'verfijnd zoeken'. Je kunt onder andere zoeken op titel, schrijver, onderwerp, genre, jaartal of taal. Je kunt de zoekresultaten aan de linkerkant van de pagina ook nog filteren. 

 

Zoeken op de website

De meeste informatie op onze website vind je via de menubalk bovenin en de footer onderaan de pagina. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken. Typ je vraag in het zoekveld en vink 'zoeken binnen de site' aan. De zoekresultaten kun je aan de linkerkant van de pagina filteren. Kun je niet vinden wat je zoekt? Bel of mail dan met een van onze vestigingen. 

Bladeren door de activiteiten

Op de pagina Activiteiten vind je een overzicht van al onze lezingen, cursussen, workshops en voorstellingen. De activiteiten kun je filteren op doelgroep, datum en locatie. Je kunt ook zelf iets typen in het zoekveld. Daarna kun je direct kaartjes bestellen en betalen met iDEAL. Onze spreekuren en tabletcafés vind je op de homepage

Kaartjes kopen voor lezingen en andere activiteiten

Kaartjes kopen en betalen kan direct op de pagina Activiteiten. Kies de gewenste activiteit uit de agenda en klik op 'meer informatie'. Bij gratis activiteiten staat 'aanmelden', bij betaalde activiteiten staat 'tickets bestellen'. Na het bestellen kun je de tickets direct betalen via iDEAL. Je ontvangt na de betaling een bevestigingsmail en kunt de kaartjes zelf uitprinten. 

Werken met digitale bronnen

In de bibliotheek en via onze website kun je gebruik maken van digitale bronnen zoals de Uittrekselbank, Leren voor je rijbewijs, Muziekweb en Delpher. 


Mijn gegevens

Hoe log ik in?

Inloggen kan via Mijn gegevens rechtsbovenin op onze website. Daar kun je zien:
- welk abonnement je hebt
- wanneer je abonnement afloopt
- hoeveel materialen je thuis hebt
- wanneer je de materialen moet inleveren
- of er een boete op je pas staat
- welke reserveringen je gemaakt hebt
- je verlanglijstje
- je leenhistorie (als je dit hebt aangevinkt) 

Inloggen doe je met je lenersnummer (dat begint met 22 of 62) en je wachtwoord. Het standaard wachtwoord is een combinatie van je geboortedag en jaar. Ben je geboren op 1 mei 1970, dan is je wachtwoord 0170. Na het inloggen kun je het wachtwoord veranderen.

 

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord niet meer weet?

Neem contact met ons op als je je wachtwoord niet meer weet. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs zetten we het wachtwoord weer terug naar de combinatie van je geboortedag en -jaar. Je kunt je dan vervolgens weer aanmelden op de website en zelf je wachtwoord wijzigen.

 

Waar kan ik zien wat ik op dit moment heb geleend?

Als je inlogt onder Mijn gegevens zie je een overzicht van alle materialen die je thuis hebt. Die kun je ook direct verlengen. Je ziet ook welke reserveringen je gemaakt hebt. 

Waar kan ik zien wat ik eerder heb gelezen?

In verband met de privacy staat het overzicht van wat je eerder hebt geleend standaard uit.

Wil je wel inzien wat je eerder hebt geleend? Zet dan onder Mijn gegevens de functie 'leenhistorie' aan. Jij bent de enige die deze gegevens kan inzien.

Let op: deze functie werkt pas vanaf het moment dat je het hebt geactiveerd! Je oude leengeschiedenis kun je dus niet meer teruglezen. 

 

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Via Mijn gegevens op de website kun je:
- je e-mailadres aanpassen
- je (mobiele) telefoonnummer wijzigen
- boetes betalen
- je leenhistorie in- of uitschakelen

Wil je je adres, je abonnement of iets anders wijzigen? Vul dan een wijzigingsformulier in of kom langs in de bibliotheek. 

Hoe weet ik of ik een boete heb?

Je kunt zien dat je een boete hebt, als je boeken wilt lenen - bij de automaten of aan de balie. Ook onder Mijn gegevens kun je zien of je een boete hebt, dan kun je ook direct betalen met iDEAL. Je krijgt van ons een herinnering als je je boete niet betaalt. 

Als je wilt voorkomen dat je een boete krijgt, kun je de inleverattendering aanzetten. Dan krijg je een gratis herinnering, 3 dagen voor het einde van de leentermijn. 

Hoe gaat de bibliotheek om met mijn privacy?

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je privacy gewaarborgd is. Zie onze Privacyverklaring.

Maar er zijn natuurlijk ook zaken die je zelf kunt doen: 10 tips om je privacy te verbeteren.


Op de hoogte blijven

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

Je kunt je online abonneren op een van onze nieuwsbrieven

Waar vind ik video's van KopGroep Bibliotheken?

We plaatsen regelmatig filmpjes op onze website. Je kunt ook ons YouTube kanaal volgen. 

Hoe kan ik KopGroep Bibliotheken volgen?

We delen zoveel mogelijk nieuws op onze homepage. Daarnaast kun je ons volgen via de volgende kanalen: 

Nieuwsbrief
Facebook
Twitter
Instagram

Pinterest
YouTubeGeen antwoord op je vraag gevonden?