Bibliotheek aan huis

Onze vrijwilligers staan klaar om boeken thuis te bezorgen

Bibliotheek aan huis is voor iedereen die graag wil blijven lezen maar niet meer zelf naar de bibliotheek kan komen. Vrijwilligers halen en brengen de boeken en andere materialen bij u thuis. Dat kan ook tijdelijk, bijvoorbeeld in de wintermaanden of tijdens een ziekteperiode.

Het principe is simpel: als de lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer. Tijdens een kennismakingsgesprek kunt u aangeven naar welke boeken uw voorkeur uitgaat. Er zijn veel mogelijkheden: avonturenromans, detectives, historische en familieromans, maar ook moderne literatuur, hobbyboeken, reisverhalen en romans in andere talen. Daarnaast kunt u tijdschriften, muziek en films lenen. Voor mensen die slechter gaan zien zijn groteletterboeken vaak een uitkomst. Ook hebben we een ruime collectie luisterboeken.

Hoe werkt het?

Na een kennismakingsgesprek komt een vaste vrijwilliger regelmatig nieuwe boeken thuisbrengen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan ‘Bibliotheek aan huis’. U betaalt alleen de kosten van het lidmaatschap. Beschikt u over internet? Dan kunt u natuurlijk ook zelf een keuze maken uit ons grote aanbod. Klik op catalogus en maak uw keuze. Via de vrijwilliger komen de boeken bij u thuis.

Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand voor wie Bibliotheek aan huis een uitkomst is? Of wilt u als vrijwilliger meewerken? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging van KopGroep Bibliotheken.

Openingstijden en adressen