Trouwen in School 7

School 7 is een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige bibliotheek van Den Helder!

Het gebouw beschikt over een mooie zaal met 87 theaterstoelen en een romantisch uitzicht over de binnenhaven. Met een klein gezelschap is het ook mogelijk om buiten openingstijden op een andere locatie in het gebouw te trouwen. Bijvoorbeeld voor één van de grote raampartijen.

School 7 beschikt daarnaast over fotogenieke plekken voor een bruidsreportage, zoals het enorme trappenhuis met het beeld van Ruud van de Wint en het ‘Romeo en Juliabalkon’ waaronder de kersverse bruidegom zijn bruid een serenade kan brengen.

In het Leescafé is eenvoudige catering op maat mogelijk. Aan de overkant van School 7 zijn op Willemsoord vele restaurants waar het feest kan worden voortgezet. Trouwen in School 7 is ook op zondag mogelijk!

Informeer naar de mogelijkheden en tarieven via zaalverhuur@kopgroepbibliotheken.nl

De zaalhuur staat los van de kosten die de gemeente Den Helder berekent voor een huwelijksvoltrekking: Lees meer 

Eigen BABS

School 7 heeft zelfs een eigen trouwambtenaar! Anita Ruder, in het dagelijkse leven directeur bij KopGroep Bibliotheken, is beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS).

Ze zegt daarover: "Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen trouwen! Het is mijn uitdaging om een huwelijksceremonie een persoonlijk tintje te geven, op een manier die bij het bruidspaar past. Het leuke is dat ik de bruidsparen vooraf al een aantal keer zie, omdat we ook de praktische gang van zaken in School 7 doorspreken. Daardoor kennen we elkaar al een beetje als 'de mooiste dag' aanbreekt..."