BoekStart

BoekStart stimuleert het voorlezen aan baby's, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom vind je in de bibliotheek ook speciale babyboekjes.

Samen een boekje lezen is leuk, gezellig en leerzaam. Het is het goed voor de taalontwikkeling, maar het plezier staat voorop. Meebewegen op liedjes en rijmpjes maken een baby rustig. Vanaf een maand of drie kun je al met je baby boekjes kijken. Zo ontstaat een dagelijkse routine rondom boekjes en lezen. Bovendien is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal.

Gratis koffertje 0-24 maanden
Is je kindje jonger dan 2 jaar? Maak hem of haar gratis lid van de bibliotheek. Dan krijg je het BoekStart koffertje cadeau met daarin twee boekjes en voorleestips. In de bibliotheek vind je een BoekStarthoek met speciale babyboekjes. Met het pasje kun je ook gratis gebruik maken van voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken. Lid worden kan online of in de bibliotheek.

BoekStart wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd. KopGroep Bibliotheken werkt hierbij samen met de gemeenten en GGD Hollands Noorden.