Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

De Media Ukkie Dagen 2024

Van 5 t/m 12 april zijn het de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze dagen staan we even extra stil bij het mediagebruik van ukkies. Wat voor plek heeft media in het leven jouw (klein)kind? Is dit in balans? En hoe geef je zelf het goede voorbeeld?

Lees verder


📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerp

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Meer over BoekStart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

Voorlezen in de bibliotheek

Kom gezellig met je kindje luisteren naar een mooi voorleesverhaal!

Meer informatie over voorlezen