Let op: we zijn bezig met de overgang naar een nieuw bibliotheeksysteem! Op dit moment kun je niet online lid worden, boeken reserveren of e-books lezen. Maandag 17 mei vanaf 12 uur kun je aan de slag met ons nieuwe bibliotheeksysteem: Wise. Op Hemelvaartsdag (13 mei), vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei zijn al onze vestigingen gesloten. Lees meer: www.kopgroepbibliotheken.nl/wise

Wise

Nieuw bibliotheeksysteem: Wise

Verbetering van onze dienstverlening
Om goed in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en behoeften van onze leners, stapt KopGroep Bibliotheken op 17 mei over op een nieuw bibliotheeksysteem: Wise. Dat bibliotheeksysteem wordt al door 75% van de Nederlandse openbare bibliotheken gebruikt. Het werkt makkelijker voor jou en efficiĆ«nter voor ons. 

Tijdens de overgang
Vanaf woensdag 12 mei 17.00 uur tot maandag 17 mei 12.00 uur kun je geen gebruik maken van de de bibliotheek. Je kunt geen reserveringen plaatsen, boeken afhalen of lenen bij de online Bibliotheek. Zorg dus dat je voldoende (digitaal) leesvoer in huis hebt voor de overgang. Op Hemelvaartsdag (13 mei), vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei zijn al onze vestigingen gesloten, je kunt dan ook geen reserveringen afhalen of boeken inleveren. 

Waarom een nieuw bibliotheeksysteem?

Wise zorgt ervoor dat wij efficiĆ«nter kunnen werken en dat wij onze service naar jou kunnen uitbreiden. Voor jou als lid van KopGroep Bibliotheken zijn er meer mogelijkheden om online zelf dingen te regelen en onze collectie beter te ontdekken! 

Wat merk ik van de overgang naar het nieuwe bibliotheeksysteem?

Wise is gebruiksvriendelijker, het gaat meer uit van jouw persoonlijke voorkeuren. Daarvoor moet nog wel veel gebeuren! Daarom kun je een paar dagen niet lenen en reserveren, zorg dus dat je van tevoren voldoende boeken in huis hebt. Op de avond van 12 mei (de dag voor Hemelvaart) starten we met de werkzaamheden en is de catalogus niet meer te gebruiken. Maandag 17 mei draaien alle vestigingen dan op Wise en nieuwe uitleenapparatuur. 

Wat verandert er?

Wise is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Je kunt straks leesvoorkeuren opgeven en aanwinstenmails ontvangen, gebruik maken van een app en makkelijk reserveren bij andere bibliotheken. Ook kan Wise je berichten sturen over je abonnement en je geleende items. 

Heb ik een nieuw wachtwoord nodig?

Ja. Als je voor het eerst inlogt in Wise, moet je een nieuw wachtwoord aanmaken. 

Wat kan ik straks allemaal zelf regelen?

Als je bent ingelogd in Wise kun je:

 • verlengen
 • je gegevens aanpassen
 • reserveringen bekijken
 • lenerstegoed bekijken of via iDEAL ophogen
 • abonnementsgeld of andere kosten betalen via iDEAL
 • toegang tot Muziekweb krijgen
 • favorietenlijst bekijken en aanmaken
 • eerder geleende titels bekijken
 • wachtwoord wijzigen
 • aanmelden voor de nieuwsbrief
 • berichtenvoorkeur wijzigen
 • aanmelden voor de Aanwinstenmail. Zo blijf je op de hoogte van onze nieuwste boeken in jouw interessegebieden.

Wat gebeurt er met mijn leenhistorie?

In Wise begint iedereen met een schone lei! Je gaat een nieuwe leenhistorie opbouwen en kunt die dan terugvinden onder 'eerder geleende titels'. Wil je het overzicht bewaren van wat je tot nu toe hebt geleend? Dan raden we je aan om met print screen of knippen en plakken deze titels bijvoorbeeld op te slaan in een Word document. Doe dit voor 12 mei. 

Ik wil graag meer informatie ontvangen van de bieb

Je kunt je aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin houden we je op de hoogte van veranderingen, activiteiten en geven we leestips. Je kunt ons ook bellen: 0223-623859 of e-mailen: info@kopgroepbibliotheken.nl als je vragen hebt over Wise of je abonnement. 

Waar kan ik mijn vragen en opmerkingen kwijt?

We zijn altijd benieuwd naar je ervaringen! Wat vind je van het nieuwe bibliotheeksysteem? Is alles duidelijk, makkelijk in gebruik of heb je juist vragen en verbeterpunten? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met het nieuwe systeem. Laat het ons weten via het reactieformulier!


Wat is de Wise app?

Bibliotheekzaken regelen waar en wanneer je wilt? Met deze app zie je wat je thuis hebt, stel je in dat je voor je kinderen, partner of niet zo digi-vaardige ouders wilt kunnen verlengen. Je kunt zoeken, reserveren, een verlanglijst maken, leesadvies krijgen of aanwinsten updates ontvangen. 

Waar vind ik de Wise app?

Voor Android gebruikers bij Google Play
Voor Apple gebrukers in de App Store
De app heet Bibliotheek Wise app. 

Kan ik met de Wise app ook e-books en luisterboeken lenen?

Nee, dat kan niet! De Wise app is alleen voor onze fysieke collectie. Het lenen van e-books en luisterboeken gaat via de online BibliotheekVolg ons ook op social media

Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Meld je aan