Voorleesvrijwilligers Kinderopvang

Kinderopvang

Voorlezers gevraagd in de kinderopvang

KopGroep Bibliotheken zoekt voor Den Helder en Texel naar voorleesvrijwilligers die gaan voorlezen bij een peuterschool of kinderopvang. 

Hou je van lezen, kun je enthousiast een verhaal overbrengen en vind je het leuk om te praten met jonge kinderen (0-4 jaar)? Dan is dit iets voor jou!

Het voorlezen vindt plaats op een vast dagdeel in de week (meestal een ochtend) en je werkt met een klein groepje kinderen, het voorlezen vindt dus niet klassikaal plaats. Daarmee ondersteun je de pedagogisch medewerkers om de taalontwikkeling bij de kinderen te stimuleren. Zo kunnen we samen met de kinderopvang taalachterstanden verminderen en laaggeletterdheid voorkomen.  

Ter voorbereiding krijg je van ons een training interactief voorlezen, omdat interactief voorlezen een effectief middel is gebleken om de taalontwikkeling en de woordenschat te vergroten. We helpen je ook met het uitzoeken van geschikte boeken. Daarnaast krijg je een gratis bibliotheekabonnement. We vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voordat je aan de slag gaat, maar de bibliotheek vergoedt de kosten hiervan. 

Lijkt het je iets of heb je nog vragen? Neem dan contact op met kinderopvang@kopgroepbibliotheken.nl of 0223 670 310.