Opleiding Open Boek

Startpagina Doe de Bieb

De leescoördinator als aanjager van lezen

Lezen is belangrijk! Maar hoe maak je lezen leuk bij jou op school? Om dat te leren, organiseert KopGroep Bibliotheken ieder jaar Open Boek, de opleiding tot leescoördinator in het primair onderwijs. 

Als leescoördinator heb je de belangrijke taak het leesbeleid binnen de basisschool vorm te geven door het opstellen en -met het team- uitvoeren van een (school) leesplan. 

In de cursus Open Boek leer je onder meer genres kennen in de jeugdliteratuur, ontdek je de relatie tussen technisch lezen, begrijpend lezen en leesbevordering. Ook leer je hoe je een boekenkring kunt organiseren, hoe je zinvol kunt werken met informatieve boeken, wat er komt kijken bij een goed leesplan en hoe je het team gemotiveerd houdt.

Kinderboeken kunnen zorgen voor leesmotivatie, methodes niet.

Wie opgroeit met boeken, groeit door boeken. 

Wil jij alles leren over boekensoorten en hun functies?

In deze cursus maak je niet alleen kennis met nieuwe boeken, maar leer je ook hoe je ze inzet voor het aanwakkeren van de leesmotivatie en het leesplezier van je leerlingen. Maak van lezen een speerpunt binnen jouw school en wordt leescoördinator. Onder de enthousiaste leiding van Nicolien de Pater ervaar je hoe lezen leuk wordt.

Praktische informatie over de opleiding

De cursus Open Boek 3.0 wordt gegeven door gecertificeerd opleider Nicolien de Pater en is met 50 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.

Kosten: € 450,- (ex. btw) per deelnemer voor vijf bijeenkomsten.
Locatie: School 7 Keizersgracht 94, 1781 BB Den Helder. Cursusdata en tijden: van 14.30 uur tot 17.30 uur op woensdagmiddag.

  • 11 januari 2023
  • 25 januari 2023
  • 8 februari 2023
  • 22 februari 2023
  • 15 maart 2023

Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je in de folder van Stichting Lezen.  

Contact

Op werkdagen kun je ons tussen 9 en 17 uur bereiken op: 0223-670310. Mailen kan via educatie@kopgroepbibliotheken.nl

Mail ons

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe lesideeën en andere tips? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Doe de Bieb. Dan ontvang je 4-5 x per jaar extra informatie.

Nieuwsbrief