Hoge score voor een klantgerichte beleving bij KopGroep Bibliotheken!

Gepubliceerd op: 8 februari 2024 15:07

Hoe klantgericht is de bibliotheek? Met deze vraag bezochten mystery guests 36 vestigingen van zeven deelnemende bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland, waaronder acht vestigingen van KopGroep Bibliotheken. Met een gemiddelde van 9 eindigt KopGroep Bibliotheken in de top 3!

De vestigingen in Den Helder, Nieuwe Niedorp, Wieringerwerf, Anna Paulowna, Julianadorp, Schagen, Texel en Tuitjenhorn werden drie keer door verschillende mystery guests bezocht. In het onderzoek stonden 11 hoofdonderdelen centraal zoals warmte & gezelligheid, professionaliteit, behulpzaamheid, gelijke behandeling, veiligheid, de presentatie van de collectie en pro-activiteit. KopGroep Bibliotheken scoort op bijna alle onderdelen hoger dan het gemiddelde. Het mystery guest onderzoek is uitgevoerd door SCC Consultancy, in opdracht van Probiblio. De bibliotheeksector in Noord- en Zuid-Holland wordt door Probiblio geholpen bij de uitvoering van haar taken. 

De medewerkers zijn erg attent, vakkundig, gastvrij en enthousiast. Wat een feestje om hier je tijd door te mogen brengen.

De hoogste gemiddelde score krijgt KopGroep Bibliotheken op het onderwerp 'veiligheid' namelijk een 9,9 al snel gevolgd door een 9,5 voor 'gelijke behandeling'. Het onderwerp met de meeste groeimogelijkheden blijkt ‘pro-activiteit’. 

 

We zijn ontzettend trots op de resultaten van het mystery guest onderzoek. Het is geweldig om te zien dat onze inzet voor klantgerichtheid wordt gewaardeerd. 

Hoewel dit een fantastisch resultaat is, erkent Anita Ruder, directeur van KopGroep Bibliotheken, dat er natuurlijk altijd ruimte is voor verbetering. Naast dit onderzoek heeft KopGroep Bibliotheken in 2023 ook meegedaan aan het leden- en bezoekersonderzoek. Bijna negen op de tien bezoekers bevelen KopGroep Bibliotheken met een 8 of hoger aan. De fijne sfeer, de vriendelijke en behulpzame medewerkers en de rust krijgen de hoogste aanbevelingen.