Informatiepunten Digitale Overheid geopend

Gepubliceerd op: 23 september 2021 18:31

Wethouder Mary van Gent opende woensdagmorgen 22 september het eerste Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Hollands Kroon.

Hier kan iedereen zonder afspraak terecht met vragen over de websites en digitale formulieren van de overheid. Er zijn steeds meer zaken die je zelf via internet moet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van je rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Het is fijn als iemand je hierbij op weg helpt.

In de bibliotheek van Anna Paulowna gaf de wethouder een feestelijk startsein voor deze mooie dienstverlening. Het informatiepunt is in samenwerking met Wonen Plus Welzijn, de gemeente Hollands Kroon en de Hollands Kroonse Uitdaging tot stand gekomen. Ook in Wieringerwerf gaat een informatiepunt van start. Later volgen nog punten in de bibliotheken van Hippolytushoef en Niedorp.

Wanneer geopend?
Het IDO in de bibliotheek van Anna Paulowna is elke woensdag open van 10.00 uur tot 12.00 uur. In de bibliotheek van Wieringerwerf is kan iedereen op dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur terecht met vragen. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en de hulp is gratis.

Op de foto: de medewerkers van het IDO Ingrid en Jozefien
 

Informatiepunt Digitale Overheid