Makkelijk lezen

Jeugd 6-12 jaar

Als je dyslexie hebt, is een boek lezen soms een uitdaging. Gelukkig helpt de Bibliotheek om lezen leuk te maken! We hebben makkelijke leesboeken die je in een speciaal lettertype ook op je tablet of telefoon kunt lezen. En als lezen niet lukt, dan hebben we ook een heleboel leuke luisterboeken!

Het Makkelijk Lezen Plein

Leuke, spannende en makkelijk te lezen boeken staan samen met andere materialen in de bibliotheek op het Makkelijk Lezen Plein (MLP). Het MLP is speciaal voor kinderen tussen de 8 - 12 jaar die moeite hebben met lezen, door verschillende oorzaken. De materialen zijn te herkennen aan de MLP-sticker.

Makkelijk Lezen | 📚 Boeken

Naar alle Makkelijk lezen boeken

Makkelijk Lezen Tip 25 2022

Luisteren in plaats van lezen

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Als je even geen zin hebt om een boek te lezen, is luisteren misschien een idee? We hebben veel leuke luisterboeken. Probeer het eens!

Naar de luisterboeken

Makkelijk lezen met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. Je hoort de tekst die je tegelijkertijd ook ziet. Een soort karaokelezen dus! Log in met je bibliotheekaccount.

Meer over Yoleo

Superboek

Naar Superboek

Bij Superboek vind je duizenden toffe boeken die je kunt luisteren. Maak hiervoor een account aan bij Superboek en kies een leuk boek uit. 

Naar Superboek.nl

Makkelijke e-books voor op je telefoon of tablet 📱