Sinterklaas

Jeugd

De Sint en de Pieten zijn weer in het land! Daarom vind je op deze pagina de mooiste boekentips en de leukste activiteiten. 

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Twee mevrouwen en het kleine Sinterklaasje

Maak in de OBA je eigen lichtkunstwerk voor het Amsterdam Light Festival

Twee mevrouwen zijn verdrietig, want Sinterklaas heeft geen tijd om naar de bieb te komen. Maar daar heeft de schoonmaakster wat op gevonden! Kom jij ook kijken op 28 november in Bibliotheek Texel? of op 1 december in School 7?

Lees meer over de voorstelling

Voorlezen XL

Tijdens voorlezen XL wordt er niet alleen voorgelezen, maar ook geknutseld! Omdat Sinterklaas weer in het land is, gaan we op 30 november Sinterklaas knutsels maken.

Alles locaties en tijden


Yvonne Jagtenberg Balotje en Sinterklaas

Balotje krijgt bezoek van sinterklaas. Ze wil hem de volgende dag bedanken, maar dan is hij alweer weg. Wat duurt een jaar lang als je op sinterklaas wacht. Prentenboek met grote naïeve krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk dit boek

Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Word gratis lid

Is jouw kind nog geen lid, maar wil je wel de leukste Sinterklaas boeken lenen? Maak je kind dan gratis lid van de bibliotheek!

Alles over onze abonnementen

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Boekentips van onze redactie

 • Jonas Boets Ik help... de Sint

  Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige illustraties in matte tinten en een interactieve tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anne Takens Het grote boek voor Sinterklaas van Anne Takens

  Voor Arjan, Marieke en hun peuterbroertje is december een spannende maand vol verrassingen. Dit voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar bevat tevens enkele sinterklaas- en kerstliedjes.

  Gedrukt boek

 • Ellen Tijsinger Het grote decemberboek

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het roetveegpietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sjoerd Kuyper Het kleinste pietje

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek


Chariva Sinterklaas voor grote kinderen

Sinterklaas onthult zijn geheim. Hij vertelt over de heilige Nicolaas, hoe die tot kindervriend is geworden en hoe bijvoorbeeld het schoen zetten ontstond. Voorlezen aan grote kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk dit boek

Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is weer op tv! Elke dag om 18.00 uur op Zapp. Kijk je mee?

Naar het Sinterklaasjournaal

Luisterboeken over Sinterklaas

E-books over Sinterklaas


Meer lezen over Sinterklaas?