Inschrijven Doe de Bieb op School

Steeds meer scholen investeren in de samenwerking met de bibliotheek, om leerresultaten te verbeteren en laaggeletterdheid te voorkomen.

Doe de Bieb op School biedt basisscholen de keuze uit 4 modules. Van een Klassenpas en lesprogramma’s op het gebied van leesbevordering of digitale geletterdheid tot themacollecties en zelfs een collectie boeken die een heel schooljaar op school blijft. Welke module kiest u?

Naar de modules

Doe de Bieb op School

Door te lezen gaat niet alleen de leesvaardigheid van het kind omhoog, maar ook de leervaardigheid. Lezen verlengt de aandachtsspanne, zodat kinderen zich langer en beter kunnen concentreren. Steeds meer scholen investeren daarom in de samenwerking met de bibliotheek. De scholen bieden goed leesonderwijs om te zorgen dat kinderen kunnen lezen. De bibliotheek maakt hen wegwijs in de wereld van boeken en zorgt ervoor dat kinderen lezen leuk vinden.

Project LTTRS

LTTRS is een uniek project voor scholen om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. 

Kinderopvang

Met (voor)lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom werken we al jarenlang samen met kinderopvanglocaties in de regio. KopGroep Bibliotheken biedt educatieve programma's, workshops en (voor)lees activiteiten. Samen kunnen we het leesplezier van kleintjes vergroten! 

Digitale prentenboeken

Met de Digitale Voorleestas kun je op school, in de kinderopvang of thuis het (voor) leesplezier stimuleren met digitale prentenboeken en bijbehorende doe-activiteiten. 

Aanvraagformulier collectie

Aanvragen voor een (extra) collectie kan via dit formulier. Graag 3 weken van te voren aanvragen.

U krijgt van ons zo snel mogelijk bericht of de aanvraag gehonoreerd kan worden.

Doe de Bieb in beeld

Wij ondersteunen scholen met programma's rond leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid. Meer weten? Kijk op: www.doedebieb.nl

Bibliotheek op School

De Bibliotheek op School staat dicht bij de kinderen. In dit filmpje vertellen de directeuren van de Spoortbuurtschool en De Marinx wat de meerwaarde is voor hun school.