Ons bibliotheeksysteem

Ken jij ons bibliotheeksysteem Wise al? Het werkt makkelijk en efficiĆ«nt voor jou en ons! Hoe Wise werkt en de meestgestelde vragen vind je op deze pagina

Waarom een nieuw bibliotheeksysteem?

Wise zorgt ervoor dat wij efficiĆ«nter kunnen werken en dat wij onze service naar jou kunnen uitbreiden. Voor jou als lid van KopGroep Bibliotheken zijn er meer mogelijkheden om online zelf dingen te regelen en onze collectie beter te ontdekken! 

Wat verandert er?

Wise is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Je kunt straks leesvoorkeuren opgeven en aanwinstenmails ontvangen, gebruik maken van een app en makkelijk reserveren bij andere bibliotheken. Ook kan Wise je berichten sturen over je abonnement en je geleende items. 

Heb ik een nieuw wachtwoord nodig?

Ja. Als je voor het eerst inlogt in Wise, moet je een nieuw wachtwoord aanmaken. Ga naar 'Mijn bibliotheek'. Als je klikt op 'wachtwoord vergeten' ontvang je via de e-mail een link om je nieuwe wachtwoord in te stellen. 

Wachtwoord aanvragen

Online reserveren


Wat kan ik allemaal zelf regelen?

Als je bent ingelogd in Wise kun je:

 • verlengen
 • je gegevens aanpassen
 • reserveringen bekijken
 • lenerstegoed bekijken of via iDEAL ophogen
 • abonnementsgeld of andere kosten betalen via iDEAL
 • toegang tot Muziekweb krijgen
 • favorietenlijst bekijken en aanmaken
 • eerder geleende titels bekijken
 • wachtwoord wijzigen
 • aanmelden voor de nieuwsbrief
 • berichtenvoorkeur wijzigen
 • aanmelden voor de Aanwinstenmail. Zo blijf je op de hoogte van onze nieuwste boeken in jouw interessegebieden.

Wat gebeurt er met mijn leenhistorie?

In Wise begint iedereen met een schone lei! Je gaat een nieuwe leenhistorie opbouwen en kunt die dan terugvinden onder 'eerder geleende titels'. 

Ik wil graag meer informatie ontvangen van de bieb

Je kunt je aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin houden we je op de hoogte van veranderingen, activiteiten en geven we leestips. Je kunt ons ook bellen: 0223-623859 of e-mailen: info@kopgroepbibliotheken.nl als je vragen hebt over Wise of je abonnement. 

Waar kan ik mijn vragen en opmerkingen kwijt?

We zijn altijd benieuwd naar je ervaringen! Wat vind je van het nieuwe bibliotheeksysteem? Is alles duidelijk, makkelijk in gebruik of heb je juist vragen en verbeterpunten? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met het nieuwe systeem. Laat het ons weten via het reactieformulier!

Materialen verlengen

Verlanglijst vullen

Nieuwe boeken vinden


Wat is de Wise app?

Bibliotheekzaken regelen waar en wanneer je wilt? Met deze app zie je wat je thuis hebt, stel je in dat je voor je kinderen, partner of niet zo digi-vaardige ouders wilt kunnen verlengen. Je kunt zoeken, reserveren, een verlanglijst maken, leesadvies krijgen of aanwinsten updates ontvangen. 

Waar vind ik de Wise app?

Voor Android gebruikers bij Google Play
Voor Apple gebrukers in de App Store
De app heet Bibliotheek Wise app. 

Kan ik met de Wise app ook e-books en luisterboeken lenen?

Nee, dat kan niet! De Wise app is alleen voor onze fysieke collectie. Het lenen van e-books en luisterboeken gaat via de online Bibliotheek

Accounts koppelen

De Wise app


Stel je vraag via ons contactformulier

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Meld je aan


Volg ons ook op social media