Young Adult

✌🏻

Of je nu leest omdat je het leuk vindt of omdat het moet voor school, wij helpen je graag aan de allerleukste boekentips. Van de beste #Booktok titels tot lezen voor de lijst, je vindt ze hier! Ook hebben we handige links voor je verzameld. Scroll snel verder!Boekentips πŸ“–

Ben je op zoek naar de nieuwste toptitels van #booktok of #bookstagram? Kom naar de bieb! Of lees ze eenvoudig op je e-reader, tablet of telefoon.

#BookTok πŸ“±

Fantasy ✨

Heb je deze al gelezen?

Alice Oseman Heartstopper

Charlie (14) wordt verliefd op rugbyspeler Nick (16). Charlie denkt dat iedereen intussen wel weet dat hij op jongens valt en is ervan overtuigd dat Nick hetero is. De twee worden langzaamaan vrienden. Of gebeurt er ook iets anders? Ballonstrip in zwart-wit....

Bekijk dit boek

Jongerenabonnement

Tot 18 jaar ben je gratis lid van de bibliotheek. Ben je ouder dan 18? Dan hebben we voor jou een speciaal jongerenabonnement. Voor € 2,50 per maand of € 25 per jaar kun je eindeloos veel boeken lenen! En lees je liever alleen e-books of luisterboeken? Ook daar hebben we een abonnement voor.

Word lid!


E-booksπŸ“„

Luisterboeken 🎧Manga ✏️

Meer Young Adult boeken πŸ“š

Lezen voor de lijst πŸ’‘


Studie enzoπŸ‘©πŸΌβ€πŸŽ“

Je bent van harte welkom om in de bibliotheek rustig te komen studeren. We hebben gratis wifi en fijne studeerplekken. Hieronder hebben we wat handige links voor je verzameld om je alvast op weg te helpen.

Lezen voor de lijst πŸ’‘

Moet je een boek lezen voor de lijst? Neem dan een kijkje op de site van de jeugdbibliotheek. Je kunt er je leesniveau checken en zoeken op genre, taal en niveau.

Lezen voor de lijst

Theorie.nl πŸš—

Op Theorie.nl kun je je theorie-examen voor auto, bromfiets en motor oefenen op een makkelijke en overzichtelijke manier. De examens zijn actueel en conform de CBR-wijze.

Oefen gratis je theorie

Delpher.nl πŸ“°

Op Delpher.nl vind je ruim 130 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. Bijvoorbeeld een krant uit je geboortejaar of een artikel over de val van de Berlijnse Muur. Handig! 

Op naar Delpher

Youtube πŸŽ₯

We hoeven jou vast niet te vertellen dat er op Youtube ontzettend veel te leren valt. Ken jij het kanaal Crash Course al? Hier worden in korte filmpjes allerlei onderwerpen uitlegd op een leuke manier. Handig voor als je iets niet helemaal begrijpt (of geen zin hebt om Pride & Prejudice zelf te lezen...).

Informatiepunt Digitale Overheid πŸ’¬

Stufi aanvragen, je zorgtoeslag regelen, een DigiD aanmaken... Het is soms best ingewikkeld! Kom je er niet uit? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bieb! Een vrijwilliger helpt je gratis op weg. Kijk snel in de agenda voor wanneer het IDO bij jou in de buurt geopend is.

Wanneer en waar is het IDO open?

LEES: de nieuwe app voor als je niet van boeken houdtπŸ“²

Als je boeken niks vindt, dan is LEES iets voor jou. LEES is het nieuwe lezen: je leest Γ³f luistert vanaf je telefoon. LEES maakt je leven op school makkelijker, want je vindt er boeken uit je leeslijst als luisterboek. LEES is speciaal voor (V)MBO studenten, gratis, en is gewoon te downloaden in de App Store. Dus… waar wacht je nog op?

Naar de LEES-app

Lezen met dyslexie πŸ“™

Heb je moeite met lezen, maar moet je wel dat boekverslag inleveren? Geen nood! Check hier alle boeken en e-books die je missschien wat fijner vindt om te lezen! En ook luisterboeken zijn handig als je even niet zelf wilt lezen.

Lezen met dyslexie


Ben je op zoek naar nog meer boekentips? Neem dan een kijkje op onze Instagrampagina of klik hieronder om terug te gaan naar de inspiratiepagina met daarop onze hele collectie πŸ”Ž