De BoekStartcoach

BoekStart

Voorlezen is belangrijk

Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Samen plaatjes kijken, liedjes zingen en verhaaltjes vertellen kan al als je baby nog maar 3 maanden is. Hoe eerder je begint, hoe beter! De BoekStartcoaches informeren ouders over voorlezen aan hun baby en bezoeken consultatiebureaus in Anna Paulowna, Middenmeer, Niedorp en op Texel, waar ze laten zien hoe leuk en leerzaam voorlezen is.

De BoekStartcoach

Gratis babyboekjes

Jonge ouders moeten vaak even wennen als ze net een kind hebben gekregen. Er komt zoveel op ze af en hun levens veranderen enorm. Kersverse ouders zetten dan ook lang niet altijd de stap naar de bibliotheek, ook al krijgen ze een bon om daar een BoekStartkoffertje op te halen met gratis boekjes en voorleestips. Veel ouders weten ook niet hoe groot de positieve effecten van voorlezen zijn op de taalontwikkeling van kinderen. Ze weten vaak ook niet dat hun kindje gratis lid kan worden van de bibliotheek.

Het consultatiebureau is daarom een uitstekende plek en een goed moment om ouders te informeren voor BoekStartcoach Annemarie Boon: 

 

Ik ben in de wachtruimte aanwezig met leuke babyboekjes en het gesprek met ouders ontstaat meestal spontaan. Ik laat zien wat geschikte boekjes zijn, vertel over het belang van voorlezen en over de manier waarop boeken kunnen ondersteunen bij opvoedtaken. 

Over BoekStart

BoekStart is een programma van bibliotheken, gemeenten en consultatiebureaus om ouders te stimuleren met hun jonge kinderen te gaan lezen en voorlezen. Met een waardebon kunnen de ouders hun baby gratis lid maken van de bibliotheek en een BoekStartkoffertje ophalen, met daarin leuke babyboekjes. BoekStart heeft een eigen website en een app, met informatie, video's en de nieuwste boeken- en voorleestips voor baby's, dreumesen en kleuters.

Meer over Boekstart

BoekStart