Huiskamer van de stad

School 7 ligt in het hartje van Den Helder. Een prachtige plek om lekker te lezen, te werken of een kop koffie te drinken. Welkom in de 'huiskamer van de stad'! 

Zaalverhuur

Cursuslokalen, vergaderruimten en een mooi theaterzaaltje. Op een prachtige locatie, met volop (gratis) parkeerruimte op Willemsoord en op nog geen 10 minuten lopen van het station.

Romantische trouwlocatie

School 7 is een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige nieuwe bibliotheek van Den Helder.  

Maak kennis met School 7

School 7 werd in 2017 uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. In dit filmpje laat Naomi zien dat School 7 dé plek is om te werken, te lezen, te leren, te dromen en anderen te ontmoeten...

Vrijwilliger in beeld

In School 7 werken vele enthousiate vrijwilligers. In dit filmpje is Leo aan het woord. Hij houdt van lezen en vindt vooral het contact met klanten erg leuk.  

Historie

Het 'oude deel' van bibliotheek School 7 werd in 1905 gebouwd als school voor gewoon lager onderwijs.  

Leescafé Luxe Lezen

Zin in cappuccino of een tosti? Op de 1e etage vind je Leescafé Luxe Lezen. Een fijne plek om af te spreken of te lezen. En te genieten van het uitzicht op de binnenhaven en Willemsoord.

Podium voor activiteiten

Met groot plezier organiseren we de meest uiteenlopende activiteiten. Ook bieden we anderen graag een podium in ons prachtige gebouw. We denken graag met je mee!

Opening School 7

Op 21 mei 2016 werd School 7 officieel geopend met activiteiten en straattheater in en rond het gebouw. En de hele stad kon het feestje meevieren!

Public Library of the Year

In 2018 werd School 7 genomineerd voor de eretitel: Public Library of the Year (beste bibliotheek ter wereld). Met dit filmpje presenteerden we ons aan een internationaal publiek.

In English

School 7 is the new library of Den Helder. Read more about the history and our mission to be 'living room' for the community.

Helderse Historische Vereniging

Ook de Helderse Historische Vereniging is in School 7 te vinden. Voor vragen over lokale geschiedenis of stamboomonderzoek ben je hier op het juiste adres. 

Helderse Volksuniversiteit

De Helderse Volksuniversiteit (HVU) presenteert een ruim en gevarieerd pakket aan cursussen en workshops vanuit School 7. Actuele informatie vind je op de website.

Rondleidingen

We verzorgen regelmatig rondleidingen door School 7. Heb je interesse? Mail naar: school7@kopgroepbibliotheken.nl
Rondleidingen zijn gratis, maar een donatie is natuurlijk welkom!

Stepping stone tussen stad en haven

Met de opening van School 7 is een belangrijke mijlpaal in de stadsvernieuwing van Den Helder bereikt. Deze korte film geeft een mooi beeld van de totstandkoming van dit unieke gebouw.

Roadmovie naar Kuala Lumpur

Een impressie van onze reis naar Kuala Lumpur. Daar werd tijdens het internationale bibliotheekcongres van de IFLA the Public Library of the Year Award 2018 uitgereikt. En... won School 7 de wereldprijs!