Huiskamer van de stad

School 7 ligt in het hartje van Den Helder. Een prachtige plek om lekker te lezen, te werken of een kop koffie te drinken. Welkom in de 'huiskamer van de stad'! 

Zaalverhuur

Cursuslokalen, vergaderruimten en een mooi theaterzaaltje. Allemaal te huur in School 7. Op een prachtige locatie, met volop (gratis) parkeerruimte op Willemsoord en op nog geen 10 minuten lopen van het station.

Leescafé Luxe Lezen

Zin in cappuccino of een tosti? Op de 1e etage vindt u Leescafé Luxe Lezen. Een fijne plek om af te spreken of te lezen. En te genieten van het uitzicht op de binnenhaven en Willemsoord.

Maak kennis met School 7

School 7 werd in 2017 uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. In het filmpje laat Naomi zien dat School 7 dé plek is om te werken, te lezen, te leren, te dromen, anderen te ontmoeten en activiteiten te ondernemen....

Opening School 7

Zaterdag 21 mei 2016 werd School 7 geopend met activiteiten en straattheater in en rond het gebouw. De bieb is voor iedereen, dus de hele stad kon het feestje meevieren!

Historie

Het 'oude deel' van bibliotheek School 7 werd in 1905 gebouwd als school voor gewoon lager onderwijs.  

Helderse Volksuniversiteit

De Helderse Volksuniversiteit (HVU) presenteert een ruim en gevarieerd pakket aan cursussen en workshops vanuit School 7. Bij de balie van School 7 kunt u een folder krijgen van het complete programma. De meest actuele informatie vindt u op de website van de HVU.

Romantische trouwlocatie

School 7 is een officiële trouwlocatie. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om elkaar het jawoord te geven in de prachtige nieuwe bibliotheek van Den Helder.  

Podium voor activiteiten

Met groot plezier organiseren we de meest uiteenlopende activiteiten in School 7. Ook bieden we anderen graag een podium in ons prachtige gebouw. We denken graag met u mee! 

Roadmovie naar Kuala Lumpur

Een impressie van onze reis naar Kuala Lumpur. Daar werd tijdens het internationale bibliotheekcongres van de IFLA the Public Library of the Year Award 2018 uitgereikt. En... won School 7 de hoofdprijs!

Helderse Historische Vereniging

De Helderse Historische Vereniging heeft ook onderdak gevonden in School 7. Voor vragen over lokale geschiedenis of stamboomonderzoek bent u hier op het juiste adres. Er zijn veel boeken over Den Helder. En op het digitale scherm uniek foto- en filmmateriaal.

Vrijwilliger in beeld

In School 7 werken enthousiate vrijwilligers. Als gastheer of gastvrouw, in het Leescafé of als taalvrijwilliger. In dit filmpje is Leo aan het woord. Hij houdt van lezen en vindt vooral het contact met klanten erg leuk.  

Digitaal magazine

Bij de opening van School 7 maakte Druktemaker Media een prachtig magazine over de nieuwe bibiotheek en haar partners. Met veel foto's, interviews en interessante informatie. En een mooi voorwoord van de burgemeester!

Stepping stone tussen stad en haven

Met de opening van School 7 is een belangrijke mijlpaal in de stadsvernieuwing van Den Helder bereikt. Deze korte film geeft een mooi beeld van de totstandkoming van dit unieke gebouw.