Poezieweek 2018

 

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.  

Open Poëzie Podium

In School 7 lezen lokale dichters op Gedichtendag voor uit eigen werk. De Helderse stadsdichter Marja Lely bijt het spits af met het voorlezen van een aantal gedichten. Daarna is het de beurt aan andere dichters. Iedereen kan meedoen. Mensen die het leuk vinden om hun zelfgeschreven gedichten voor te dragen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar info@kopgroepbibliotheken.nl

Publiek is van harte welkom om te komen luisteren!

donderdag 25 januari, aanvang 16.00 uur, Keizersgracht 94 in Den Helder, toegang gratis, reserveren

 

Cornelis en Hendrikus

De Helderse Troubadour Henk van Kuijk brengt zondagmiddag 28 januari een programma met liederen en verhalen in School 7. De ene helft van het programma bestaat uit Nederlandse vertalingen die hij maakte van Zweedse nummers van Cornelis Vreeswijk. Nummers die in Zweden zeer bekend zijn. De andere helft bestaat uit nummers van Van Kuijk zelf, ook in het Nederlands. Daarnaast zijn er gedichten van anderen die hij op muziek zette.

De enthousiaste Troubadour brengt zowel serieus als komisch werk en er valt ook mee te zingen. Bij zijn nummers horen altijd wel verhalen die de moeite waard zijn. Tijdens het optreden wordt hij geassisteerd door de Helderse gitarist Remco Heemskerk.

Henk van Kuijk trad met het Cornelis Vreeswijk programma op in de Zweedse ambassade in Den Haag en won in 1987 een radio-tv Troubadoursprijs bij KRO/BRT.

zondag 28 januari, aanvang 14.30 uur, Keizersgracht 94 in Den Helder, toegang 5 euro, reserveren

 

Verspreid poëzie op social media

 

Breng poëzie in het leven! Laat u inspireren door de foto-gedichten en deel het op social media met #Gedichtendag. Wijs vrienden en contacten op poezieweek.com