Nederland Leest 2018

Ontbijt, lunch, diner en een snackje tussendoor. Over het algemeen eten we meer dan we lezen. Toch worden we meer gevormd door het laatste!

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal, maar een thema. Dit jaar is dat voeding. 

Leden van de bibliotheek kunnen in november een gratis boek in de bibliotheek ophalen. Mét de aansporing om het te lezen en er met anderen over te praten. In Je bent wat je leest belichten vijf auteurs verschillende aspecten van ons eten. Met een 'voorgerecht' van Ronald Giphart!

Over de campagne

Het begon in 2001 in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.
 

Lekker smullen in de bieb!

  • Bij de start van Nederland Leest wordt u in diverse vestigingen verrast met iets lekkers. Een gratis boek én iets eetbaars om te smullen. Zo is er 1 november een proeverijtje in School 7 tussen 12.00 en 14.00 uur. En Bakker Timmer deelt lekkers uit in de bieb op Texel.
  • Tijdens het meezingen in School 7 op 13 november gaan de liedjes over eten en drinken. Zing smakelijk!
  • Een ontdekkingstocht naar de onverwachte mogelijkheden van alles wat er kan groeien in je tuin.... én eetbaar is! Jacque Brouwer geeft 14 november een inspirerende workshop op Texel. Lees meer
  • Voedingsconsulente Hanke Prijs geeft donderdag 15 november in School 7 de interactieve workshop Schijf van vijf! Toegang gratis, wel vooraf aanmelden