Kinderboekenweek 2018

Boeken over vrienden staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, want dit jaar is het thema: Vriendschap! We hebben veel boeken voor kinderen die nieuwe vrienden willen maken. En er staan van 3 t/m 14 oktober leuke activiteiten op het programma.

woensdag 3 oktober: Voorlezen XL

Uiteraard wordt er veel voorgelezen tijdens de Kinderboekenweek. Het beroemde prentenboek: ‘Samen kunnen we alles!' van Ingrid Schubert staat deze middag op het programma in de bibliotheken van Schagen, Tuitjenhorn, Texel, Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. We lezen voor met het vertelkastje en daarna wordt er geknutseld!

Aanvang: 15.00 uur, toegang gratis
 

woensdag 10 oktober: DOEmiddag

Deze middag organiseren we een gezellige DOEmiddag in de bibliotheken van Schagen, Tuitjenhorn, Texel, Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Kom je ook met je vriendje? We gaan vriendschapsboekjes maken en er zijn allemaal leuke spelletjes die je samen kunt doen, zoals memory, sjoelen, Twister en 4 op een rij.

Aanvang: 15.00 uur, toegang gratis

 

zaterdag 6 oktober: ontmoet een échte schrijver!

Deze middag leest Elsbeth Smulders haar prentenboek 'De Stenenspringer' voor. Een boek dat ze maakte met illustrator Pauline ven Dort. Het verhaal gaat over Winnie, een kleine Aboriginal jongen, die met zijn kraaienvriendje Moola op zoek gaat naar water voor zijn stam, omdat de billabong (de vijver) bijna leeg is. Hij wordt door allerlei dieren geholpen.

Elsbeth is behalve schrijfster ook docente dansexpressie. Deze middag leest ze voor en worden de prachtige platen bekeken. Daarna kan er gedanst of gekleurd worden.

Aanvang: 14.30 uur in School 7, toegang gratis (wel vooraf aanmelden!)

woensdag 10 oktober: Kinderboekenweekfeest in Den Helder

Kom gezellig met je broertje, zusje of vriendje naar het Kinderboekenweekfeest in de Stadhal. Er is van alles te doen: een ‘blote voeten pad’, maak je eigen vriendje, dansen, koek versieren, met Kikker op de foto, knutselen, kleuren, lezen en spelen. Kikker wil deze middag graag vriendjes maken. Kom jij deze middag feest met hem vieren?

Aanvang: 15.00 uur, toegang 5 euro per kind (begeleiders gratis)

Reserveer snel kaarten, want vorig jaar was het uitverkocht! (Tip: ook leuk als kinderfeestje!)

Kinderboekenweekkrant Den Helder

Tijdens de Kinderboekenweek worden er in Den Helder veel leuke activiteiten georganiseerd. Niet alleen door de bieb, maar ook door Triade, Theater de Kampanje, het Marinemuseum, Reddingmuseum en De Helderse Vallei.

 

zaterdag 13 oktober: DIGI-pret op Texel

Wist je, dat je met je tablet of smartphone hele mooie kaarten kunt maken? Als afsluiting van Kinderboekenweek gaan we een mooi gedicht maken. Dit kan voor de liefste vriend of allerbeste vriendin. Workshop door JeugdFablab/TechChicks.

Aanvang: 10.00 uur, toegang 2,50