Kinderboekenweek 2017

KopGroep Bibliotheken heeft de griezeligste jeugdboeken geselecteerd en spannende activiteiten op het programma gezet. Kom van 4 t/m 15 oktober naar één van onze vestigingen.... Wie durft?

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de aller-engste lees- en prentenboeken! Twee weken om van te bibberen, op school en natuurlijk ook bij de bibliotheek, want griezels en engerds staan centraal tijdens de Kinderboekenweek. De bieb is griezelig leuk in oktober, kom langs voor een van de vele activiteiten:

4 oktober: Voorlezen XL
Uiteraard wordt er veel voorgelezen tijdens de Kinderboekenweek. Het pas verschenen prentenboek: ‘Dit is een boek vol monsters’ staat deze middag op het programma in de bibliotheken van Schagen, Tuitjenhorn, Texel, Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Daarna gaan we kleuren! Aanvang: 15.00 uur / Texel: 14.30 uur / toegang gratis

11 oktober: Griezel knutselen
Deze middag gaan de kinderen een griezel knutselen in de bibliotheken van Schagen, Tuitjenhorn, Texel, Julianadorp, Nieuw Den Helder en in School 7. Aanvang: 15.00 uur / Texel: 14.30 uur / toegang gratis

4 oktober: Groot openingsfeest in Den Helder
In Den Helder wordt de Kinderboekenweek gevierd met een uitgebreid programma. KopGroep Bibliotheken, De Helderse Vallei, Triade, Theater de Kampanje, het Marinemuseum en het Reddingmuseum hebben spannende activiteiten bedacht. Er is een programmakrant gedrukt die onder alle basisscholenleerlingen verspreid wordt.

Downloaden programmakrant

De Kinderboekenweek start woensdagmiddag 4 oktober met een gezamenlijk openingsfeest in de Stadshal op Willemsoord. Het feest is bestemd voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en draait om het beroemde prentenboek ‘De Gruffalo’. De kinderen gaan deze middag op zoek naar dit goedaardige monster en kunnen daarmee een dapperheidsdiploma halen. En wie durft.... mag met de Gruffalo op de foto!
datum: 4 oktober, aanvang 14.30 uur, toegang € 5,- per kind (ouders gratis)

25 oktober: Voorstelling Griezelig Gezellig
Na de Kinderboekenweek gaan we gewoon nog even door met griezelen.... In de herfstvakantie komt Poppentheater Belletje Sterk naar School 7. Ze spelen daar de leuke én spannende voorstelling 'Griezelig Gezellig' voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanvang: 15.00 uur, toegang € 2,50

Gratis krant en gids
Met de Kinderboekenkrant en Doe-krant komen we helemaal in de griezel-stemming. De Kinderboekenkrant geeft een duidelijk overzicht van de leukste boeken voor 8 tot 12 jarigen. Maar dat is niet alles, speciaal voor bibliotheekleden is er de Kinderboekenweek Doe-krant met een extra gruwelijk enge katern. Dan is er nog de Voorleesgids, deze bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar.

Meer in de bibliotheek
KopGroep Bibliotheken heeft boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap helemaal gratis.