Zeekunst in bieb Tuitjenhorn

Gepubliceerd op: 25 juli 2017 12:33

Jelle van Wier exposeert van 2 augustus t/m 20 september in de bibliotheek in Tuitjenhorn. Gelijktijdig is in de vitrines werk van Janneke de Jong te zien. Beide kunstenaars laten zich inspireren door de zee.

Graficus, schilder en gitarist Jelle van Wier is een veelzijdig creatief kunstenaar die zijn sporen als grafisch vormgever heeft nagelaten. Zelfstandig vormgever, docent op de Amsterdamse Grafische School, freelance docent. Hij woont in Warmenhuizen en exposeert regelmatig met aquarellen die op paneel zijn geschilderd. Deze houten paneeltjes worden meestal op locatie geschilderd en zijn spontane impressies van de sfeer of de omgeving. Van stilleven, landschap, materialen tot favoriete vakantieplekjes, alles wat interessant is om even bij stil te staan en te schilderen. “Met fotografie zijn de beelden vaak een vluchtig moment, bij mijn paneeltjes wordt een tijdje stilgestaan en wordt de omgeving gevangen in de sfeer en de kleuren die er bij passen,” aldus Jelle van Wier.

Zoutwater kunst
Janneke de Jong maakt maritieme zoutwater kunst; dat zijn kustimpressies in fotografie of in gemengde technieken. Ze wandelt veel en wordt achter dijk vaak getroffen door bijzondere lijnen, vormen of kleuren. Of dingen waar je in het dagelijks leven zomaar aan voorbij loopt. Al die dingen fotografeert ze. Janneke is een echte strandjutter, want ze kan niets laten liggen. Thuis leegt ze haar jaszakken en gaat op avontuur met de gevonden spullen. Ze is ook zelf steeds weer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. In de vitrines van de bibliotheek zijn strand- en zandbakjes en ‘koesterkistjes’ te zien.