Write for Rights

Gepubliceerd op: 14 november 2018 15:27

Rond de Internationale Dag van de Mensenrechten organiseert Amnesty wederom de schrijfmarathon Write for Rights in diverse bibliotheken.

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Mensenrechten) hun mobieltje of pen. Ze schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan; die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

Ook in de bibliotheken van Texel, Schagen, Tuitjenhorn en in School 7 kan meegedaan worden. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt,” stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. In 2017 werden alle records gebroken: wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven en kaarten geschreven. In Nederland zijn ruim 170.000 brieven geschreven op meer dan 600 locaties. Er deden 41.000 scholieren aan de actie mee.”

Doet u ook mee? U bent welkom in de onderstaande bibliotheken:

• Texel - 10 december van 10.00 tot 12.30 uur
  • Schagen - 10 december van 10.30 tot 17.00 uur