Wervianen voor School 7

Gepubliceerd op: 9 november 2018 12:02

Donderdag 8 november werd een beeld van kunstenaar Peter Erftemeijer onthuld op de stoep voor School 7.

Het is het derde beeld uit de serie 'de Wervianen'. Eerder kregen ‘de Werviaan met tas’ en ‘de Werviaan met touw’ een plek in de Beatrixstraat. Er zijn nog twee beelden in de maak.

De beelden zijn door Woningstichting geschonken aan de stad en symboliseren de historische band van de Gemeente Den Helder met de Marinewerf Willemsoord.

Het kunstwerk weegt bijna negenhonderd kilo. De Amsterdamse beeldhouwer Peter Erftemeijer werkte maar liefst zes jaar aan het beeld, dat vier wervianen met twee fietsen uitbeeldt. Het is gebaseerd op het jarenlange vertrouwde beeld van wervianen die de Rijkswerf op de fiets verlieten en daarna 'uitwaaierden' over de stad.

De reacties op het beeld zijn positief. Op sociale media wordt het kunstwerk geprezen en inmiddels zijn er al vele Heldenaren komen kijken om foto's en selfies te maken. In School 7 vertellen bezoekers dat ze het beeld 'een aanwinst voor de stad' vinden. Of 'dat ze hun vader terugzien in een van de mannen'.

Wedstrijd
En wij? Wij zijn natuurlijk supertrots dat dit mooie kunstwerk voor 'de beste bibliotheek van de wereld' staat. We verbinden er gelijk een leuke wedstrijd aan. Plaats een selfie of foto met het beeld op onze Facebookpagina of stuur het in naar: info@kopgroepbibliotheken.nl

De leukste foto wordt beloond met een verrassingspakket!

Foto: Ger Lemson