Wereldbieb!

Gepubliceerd op: 3 september 2018 12:45

Het kan niemand zijn ontgaan: School 7 is tijdens het internationale congres van de IFLA uitgeroepen tot Public Library of the Year 2018.

Directeur Jacinta Krimp reisde samen met een paar medewerkers af naar Kuala Lumpur om zich te presenteren aan de vakjury en een zaal vol collega’s uit verschillende landen. Dat was spannend, maar ook leuk. Wat een mooie kans om School 7 aan de wereld te tonen!

Eigenlijk was de nominatie al een prijs op zich. Maar toen maakte de juryvoorzitter bekend dat School 7 op de eerste plaats was geëindigd. Emotie, ongeloof en blijdschap! Via Facebook werd in Nederland meegekeken, ondanks het tijdsverschil van 6 uur. Ook daar ging het dak eraf! En daarna begon het PR-circus te draaien. Van radio tot televisie, van regionale tot landelijke krant... de prijs voor School 7 was ‘hot news’. In het congrescentrum werd een provisorisch ‘perscentrum’ ingericht en via de app was er een directe lijn met Den Helder. Wat een positieve media-aandacht leverde dit alles op. Niet alleen voor School 7, maar ook voor de stad Den Helder. En uiteraard straalt dit succes af op de hele organisatie KopGroep Bibliotheken.

In School 7 was het een gekkenhuis: er werden bloemen en taarten bezorgd, journalisten werden ontvangen en er werd zelfs geskyped met Talkshow M. Het nieuws was onder meer te zien in het NOS journaal en het programma Hart van Nederland.

Terug in Nederland werd de Kuala Lumpur-crew opgewacht door een grote groep collega’s met spandoeken. De gemeente Den Helder had voor muziek gezorgd en een versierde touringcar voor de terugreis. Ook de burgemeester en wethouder Heleen Keur waren berevroeg opgestaan om als eersten te kunnen feliciteren. Daarna ging het feest gewoon door, want het feestweekend Stadshart op koers! sloot naadloos aan bij de festiviteiten in School 7. Met leuke activiteiten en straattheater op de stoep was het gezellig druk in de bieb. Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen. Er waren zelfs mensen uit andere steden, die afkwamen op het landelijke nieuws. En vele Heldenaren lieten hun bekroonde bibliotheek trots zien aan familie en vrienden.

Nog even nagenieten? Op Facebook en Instagram zijn foto’s en filmpjes te bekijken van de uitreiking en de festiviteiten.