Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 6 augustus 2018 15:02

De week van 3 t/m 9 september is de Week van de Alfabetisering. Bibliotheek Schagen en Fiolet Taaltrainingen organiseren diverse activiteiten om te laten zien hoe het is om Nederlands als tweede taal te leren.

De enthousiaste docenten, cursisten en de bibliotheek nodigen inwoners van Schagen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de volgende activiteiten.

Muziek tussen de boeken

In de bibliotheek worden diverse activiteiten georganiseerd. Maandagmiddag 3 september maken cursisten van Fiolet om 14.00 uur muziek uit verschillende landen tussen de boeken. De opzet is laagdrempelig, iedereen kan aanschuiven en gezellig napraten.

Gezellige spelmorgen

Woensdagmorgen 5 september staat een spelmorgen op het programma. De aanvang is om 10.00 uur. Deze ochtend wordt op een speelse manier met de Nederlandse taal geoefend onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Iedereen is welkom om mee te doen.

Samen lezen

Donderdagmiddag 6 september is de wekelijkse Leeskring. De insteek is om samen boeken en korte verhalen te lezen en daarna te praten over de inhoud. Vrijwilligers lezen de tekst voor en iedereen kan meelezen. Belangstellenden kunnen gewoon een keer meedraaien om te ervaren hoe het is. De Leeskring is elke donderdag tussen 13.15 en 14.15 uur in de bibliotheek.

De bibliotheek van Schagen is te vinden in Markt 18, Torenstraat 1A. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.