We lezen weer voor in de bieb

Gepubliceerd op: 30 juni 2020 15:17

Alle kleuters weer welkom bij het voorlezen in de bibliotheek!

Nu alle regels versoepeld worden, kunnen we weer iedere woensdag voorlezen in de bibliotheken. Niet online, maar gewoon op de jeugdafdeling gezellig samen luisteren naar een mooi verhaal. De zomervakantie begint op die manier goed!

Het voorlezen is op woensdag om 15.00 uur in de bibliotheken van Den Helder, Julianadorp en op Texel. Kom je ook?

Prikkel de fantasie
Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarnaast is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer als een kind komt luisteren, verdient hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes krijgt het kind een luisterdiploma cadeau.