Voorlezen weer in de bieb

Gepubliceerd op: 29 juni 2021 16:57

Alle kinderen zijn weer welkom bij het voorlezen in de bibliotheek!

Na de versoepelingen kunnen we weer iedere woensdag voorlezen in de bibliotheken. Niet online, maar gewoon op de jeugdafdeling gezellig samen luisteren naar een mooi verhaal. De zomervakantie begint op die manier goed! We starten op woensdag 14 juli

Het voorlezen is op woensdag om 15.00 uur in School 7, Julianadorp, Schagen, Tuitjenhorn en op Texel. In bibliotheek Nieuw Den Helder starten we om 16.00 uur. Kom je ook?

In Middenmeer lezen we een keer in de drie weken voor op dinsdagmiddag om 14.00 uur, daar kun je weer terecht vanaf 20 juli.

Na de zomervakantie starten we in School 7 ook weer met het voorlezen aan peuters. In de agenda zie je een overzicht van activiteiten speciaal voor peuters.

Prikkel de fantasie
Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarnaast is voorlezen leuk en gezellig. Zo worden kleintjes grote lezers. Om het bibliotheekbezoek te stimuleren is een spaarsysteem bedacht: iedere keer als een kind komt luisteren, verdient hij of zij een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes krijgt je kind een ├ęcht luisterdiploma cadeau.