Voorleeskampioenen

Gepubliceerd op: 10 februari 2020 20:59

De lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd leverden drie winnaars op. Fiene, Meghan en Mark gaan door naar de regionale ronde op 14 maart.

Fiene Bruin van Kindcentrum Sint Jan uit Waarland won op 4 februari de voorronde van de voorleeswedstrijd van Schagen en Hollands Kroon. De jury had de lastige taak om de voorleesprestaties van maar liefst 11 deelnemers te beoordelen. Uiteindelijk won Fiene met een spannend fragment uit ‘De magische apotheek’ van Anna Ruhe. De jury vond dat ze prachtig kon voorlezen en het publiek meevoerde in het verhaal.

Op maandag 10 februari werden er voorrondes gehouden in Den Helder en op Texel. Meghan Pronk uit groep 8 van De Rank werd de Helderse kampioen met een goed gekozen fragment uit ‘De clan van de Rode Vos’ uit de serie De Grijze Jager. Zij ontving haar prijs uit handen van burgemeester Jeroen Nobel.

Op Texel won Mark Amende uit groep 8 van De Fontein met het voorlezen uit 'De Boskampi's' van Marjon Hoffman.

De winnaars gaan alle drie door naar de regionale voorronde op 14 maart in bibliotheek Tuitjenhorn. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen, die samen met de bibliotheken wordt uitgevoerd. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.