Voorleesdagen online

Gepubliceerd op: 11 januari 2021 10:18

Van 20 tot en met 30 januari is het tien dagen lang voorleesfeest in Nederland. Dan staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal.

Door alle maatregelen rondom corona zijn er dit jaar geen voorleesactiviteiten of voorstellingen in de bibliotheken. Maar we zetten wél het bekroonde prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen in het zonnetje.

Op deze pagina staan filmpjes van Loes Riphagen waarin ze haar boek voorleest en leuke knutseltips geeft. Je vindt er ook de Prentenboek Top 10. Meer tips geven we op onze social mediakanalen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen gaan we iedere dag om 9.30 uur live op Facebook!

Vingerpoppetje voor nieuwe leden
Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Zo worden kleintjes grote lezers. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is helemaal gratis.

Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken krijgen een leuk vingerpoppetje van Coco cadeau. Dat kan gewoon online via onze website. Het poppetje en hun pasje krijgen ze thuis gestuurd.