Vacature Programmamaker (24 uur)

Gepubliceerd op: 22 november 2022 19:19

Ben jij een ondernemende programmamaker? Heb je voelsprieten voor actualiteit en maatschappelijke trends? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

KopGroep Bibliotheken verandert steeds meer in een educatieve en maatschappelijke organisatie. Met aandacht voor ontmoeting, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. Voor de komende jaren hebben we onszelf een aantal ambitieuze doelen gesteld (zie: Strategisch kader 2022-2025), waaronder een integrale programmering op cultureel, educatief en maatschappelijk gebied.  

Wat ga je doen? 
Als programmamaker realiseer je lezingen, debatten, workshops en andere activiteiten die enerzijds passen binnen de strategie van de bibliotheek en anderzijds voldoen aan de wensen van onze samenwerkingspartners. We zoeken iemand die aan de slag gaat met het uitbouwen van onze podiumfunctie en daarnaast wil programmeren met de doelgroep (in co-creatie of in communities). Je ontwikkelt met collega’s van andere domeinen (educatie, basisvaardigheden, collectie en marketing) een programmastrategie voor de komende jaren. Je rapporteert aan de Manager Programmering en Educatie over bereik en budget.

Hoe werk je?
Je hebt een open blik en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Je staat stevig in je schoenen en maakt graag verbinding. Je denkt in kansen en mogelijkheden en brengt samenhang en synergie aan in wat we doen. Intern en extern zoek je de samenwerking op. Je bent een organisator pur sang en draait je hand niet om voor het op de kaart zetten van uiteenlopende projecten en programma’s. Je bent het aanspreekpunt voor de praktische, logistieke en technische zaken en houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken.

Wat vragen wij? 
Je kunt goed organiseren en helder communiceren. Je bent gewend om projectmatig te werken en kunt goed inspelen op de behoeften van diverse doelgroepen. Daarnaast ben je flexibel in je werkdagen en -tijden en bij voorkeur heb je eigen vervoer vanwege ons grote werkgebied. Uiteraard ben je bereid om jezelf te (blijven) ontwikkelen.  

Wat bieden wij? 
KopGroep Bibliotheken is een informele en inclusieve organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief. De functie is ingeschaald conform schaal 8/9 van de cao Openbare Bibliotheken.  
De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging als jouw inzet aan beide kanten bevalt. 

Weet jij genoeg? 
Herken jij jezelf in dit profiel? We zijn benieuwd naar jouw verhaal, dus stuur je motivatie en cv 
voor 9 december naar vacature@kopgroepbibliotheken.nl 

Wil je meer weten? 
Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anita Ruder (directeur): 06 486 459 86 of met Desiree van Ham (HR): 06 832 170 59.