Vacature consulent

Gepubliceerd op: 20 juli 2021 13:50

Word jij onze nieuwe bibliotheekconsulent voor het primair en voortgezet onderwijs? (18 uur per week)

De afdeling Educatie van KopGroep Bibliotheken werkt structureel samen met scholen in de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen. Wij verzorgen activiteiten in de kinderopvang en in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

We richten ons niet alleen op leesplezier en leesmotivatie, maar ook op digitale geletterdheid. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar een bibliotheekconsulent!

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden richten zich op het ondersteunen en inspireren van leerkrachten en docenten bij de uitvoering van het lees-, taal- en mediabeleid op school. Je voert lesprogramma’s uit en zorgt voor mooie boekencollecties. Je stelt jaarplannen op en voert klantcontactgesprekken. Je houdt jezelf op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid. Verder draag je bij aan het ontwikkelen van nieuwe educatieve lesprogramma’s.

Waarom zoeken wij jou?

Je bent enthousiast, zelfstandig en ondernemend. Je hebt ervaring in of aantoonbare kennis van het onderwijs. Actuele kennis van jeugdliteratuur is een pre. Je draagt bij aan het bevorderen van leesplezier en digitale geletterdheid bij kinderen.

Verder:

• Je hebt hbo werk- en denkniveau
  • Je bent in bezit van of bereid tot het volgen van de bijscholing Jeugdbibliotheekwerk en leesbevordering
  • Je bent goed in organiseren
  • Je bent creatief en flexibel
  • Je bent in bezit van een auto

Wat bieden wij?

Een leuke functie met flexibele werkdagen en tijden in een enthousiast en innovatief team. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie de aanstelling om te zetten voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald conform schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken.

Enthousiast?

Kijk voor meer informatie op www.doedebieb.nl Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Margriet Kaandorp (medewerker team educatie): 0226 392 005 of m.kaandorp@kopgroepbibliotheken.nl

Stuur je sollicitatie en cv voor 16 augustus 2021 naar info@kopgroepbibliotheken.nl t.a.v. José Drupsteen (coördinator educatie). De gesprekken vinden plaats op woensdag 25 augustus en maandag 30 augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst