Thomas Helderse Voorleeskampioen

Gepubliceerd op: 29 januari 2018 19:12

Thomas Lewis uit groep 7 van de Thorbeckeschool is na een spannende wedstrijd de eerste voorleeskampioen van Den Helder geworden.

Op 19 februari volgt nog een tweede voorronde, die ook een winnaar oplevert. Beide kampioenen gaan door naar de kwartfinale.

Kinderen van 8 basisscholen namen het maandagmiddag 29 januari tegen elkaar op in School 7. Een deskundige jury, bestaande uit Jack Beneker, Gerard Terpstra en Ineke Snel, had de lastige taak om de voorleesprestaties van de deelnemers te beoordelen.

Uiteindelijk won Thomas met een fragment uit ‘Het leven van een loser’. De jury vond dat hij prachtig kon voorlezen en het publiek helemaal meevoerde in het verhaal. Ook zijn optreden maakte indruk: “Thomas las heel relaxed voor,” aldus juryvoorzitter Jack Beneker. “Zijn tekstbeheersing is goed en hij gebruikt veel mimiek.”

Nationaal kampioenschap
Thomas gaat door naar de kwartfinale op 24 maart in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Hierna volgt nog de provinciale finale, die op 4 april plaatsvindt in het Theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De uiteindelijke voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie tenslotte vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 23 mei in de schouwburg van Amstelveen.

Op de foto: een trotse Thomas met zijn prijs en oorkonde