TEDx in School 7

Gepubliceerd op: 2 juni 2017 15:18

Vrijdag 9 juni staat School 7 in het teken van TEDx. Met nieuwe plannen van TEDxDenHelder en talks via livestream.

Edwin Stolk, de drijvende motor achter TEDxDenHelder, blikt om 10.00 uur terug op het succesvolle event dat afgelopen februari zijn primeur beleefde in theater de Kampanje. Ook vertelt hij over de plannen voor de volgende editie. Aansluitend houdt architect Roy Pype een mini TEDx-talk. Hij was een van de inspirerende sprekers in februari. Zijn organisatie Proof of the sum is een jong Amsterdams ontwerpbureau dat zich focust op het raakvlak tussen architectuur en organisatiepsychologie. Dit verhaal is ook te volgen via het YouTube-kanaal van de bieb.

Daarna wordt er doorgeschakeld naar Veghel, waar gelijktijdig een TEDx-event gehouden wordt rond het thema ‘kennis’, met de bibliotheek als rode draad. Op het grote scherm in Zaal 7 is via livestream een aantal interessante TEDx-talks te volgen, zoals het verhaal van ex-profwielrenner Thomas Dekker. Hij was in 2005 de nieuwe Nederlandse sensatie op twee wielen, maar de verleiding van doping was te groot.

Ook komt Erik Boekesteijn van de Koninklijke Bibliotheek aan het woord: storyteller, innovator en in 2016 uitgeroepen tot Bibliothecaris van het jaar. Hij vertelt over zijn wereldse zwerftochten waarbij hij een lange reeks aan bibliotheken heeft bezocht. Wat maakt een bibliotheek goed volgens hem, en wat maakt een bibliotheek perfect?

Het complete programma is te vinden op tedxveghel.com  

Publiek kan vrijdag 9 juni vanaf 10 uur aanschuiven in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, de toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Livestream tot 18.00 uur.