Start bibliotheekseizoen

Gepubliceerd op: 22 augustus 2019 13:00

In september gaat het bibliotheekseizoen weer van start. Er is een uitgebreid programma met verschillende activiteiten. Voor ieder wat wils!

Naast maandelijks terugkerende activiteiten als CoderDojo voor de jeugd, Walk&Talk voor werkzoekenden en Meezingen voor senioren is er een gevarieerd aanbod met lezingen en presentaties.

Het seizoen begint op 1 september in Schagen tijdens de UIT-markt. In de bibliotheek leest het populaire boekfiguurtje Kikker voor en kunnen kinderen met hem op de foto. En op 16 september is er Kunst Verklaard in het Scagontheater met auteur, columnist, radiomaker en tv-persoonlijkheid Özcan Akyol (Eus).

De Helderse Historische Vereniging belicht in School 7 de lokale geschiedenis, er zijn kunstlezingen, fotopresentaties en bijeenkomsten rond gezondheid en welzijn. De officiële start van het Helderse seizoen is op zaterdag 21 september met een liedjesprogramma van Nederlandstalige singer-songwriters.

Verder staan er samen met de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen twee NUT-Colleges gepland. In november komt Hans Goedkoop vertellen over zijn nieuwe televisieserie rond het Interbellum en in maart is schrijver Ilja Leonard Pfeijffer uitgenodigd voor een lezing over zijn bestseller Grand Hotel Europa. En samen met de HOVO is er een lezing over de economie van de toekomst geprogrammeerd.

Daarnaast wordt er in onze vestigingen wekelijks voorgelezen aan peuters en kleuters, zijn er taalactiviteiten voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren schrijven en praten en computerlessen voor mensen die nog niet zo vaardig zijn op de PC of tablet. Voor ieder wat wils dus.

Het volledige programma is te zien in de agenda op onze website.