Schrijver voor de klas

Gepubliceerd op: 6 juni 2017 13:21

Bibliotheek Texel organiseert ieder jaar voor de basisscholen het project ‘Schrijver voor de klas’.

De Texelse scholieren komen dan naar de bibliotheek voor een lesuur van een bekende kinderboekenschrijver. Zo’n les werkt goed voor de leesbevordering, de kinderen zijn altijd enthousiast en na dit bezoek willen ze graag boeken van de betreffende schrijver lezen. Dit jaar is ervoor gekozen het beeld in kinderboeken onder de aandacht te brengen. Striptekenaar Paul Stoel was eind mei al in de bibliotheek voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Hij liet zien hoe de kinderen zelf strips kunnen tekenen.

Van 19 t/m 28 juni komt illustratrice en schrijfster Juliette de Wit voor de groepen 1 t/m 6 optreden. Daar heeft ze het druk mee, want het zijn 28 klassen met Texelse kinderen. Dit jaar wil de bibliotheek ook de ouders uitnodigen om deze speciale les bij te wonen. Leuk en leerzaam voor iedereen. Via school kunnen de ouders vragen hoe laat en waar Juliette de Wit de groep van hun kind bezoekt.