Schrijfmarathon Amnesty

Gepubliceerd op: 2 december 2019 11:12

Rond de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty de jaarlijkse Schrijfmarathon 'Write for Rights' in onze bibliotheken.

Aan de leestafel in de bibliotheek kunnen brieven en kaarten geschreven worden aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Voor mensen die gemarteld zijn om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty International aanwezig om informatie te geven.

Vrijdag 6 december kan er tussen 10.30 en 20.00 uur meegedaan worden in de bibliotheek van Schagen, zaterdag 7 december van 10.00 tot 16.00 uur in School 7 in Den Helder, maandag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur in bibliotheek Tuitjenhorn en dinsdag 10 december van 13.30 tot 20.30 uur op Texel.

Schrijven helpt!
“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt,” stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon ‘Write for Rights’ meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.”