Schrijf mee met Amnesty

Gepubliceerd op: 21 november 2017 11:28

Rond 10 december, de Dag van de Mensenrechten, organiseert Amnesty International wereldwijd schrijfmarathons. Ook KopGroep Bibliotheken doet mee.

In de bibliotheek van Schagen staat vrijdag 8 december tussen 10.00 en 16.00 uur een schrijftafel klaar waar iedereen kan aanschuiven om in de pen te klimmen. Op zaterdag 9 december kunnen mensen in School 7 tussen 10.00 en 16.00 uur meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er kan zaterdag 9 december van 10.00 tot 13.00 uur meegeschreven worden in de bieb in Tuitjenhorn. En op Texel kan dat op zowel zaterdag 9 als maandag 11 december van 10.00 tot 12.30 uur.

Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt,” stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.”