School 7 in tv-serie

Gepubliceerd op: 26 februari 2019 09:58

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de nieuwe serie van Frans Bromet uit. De bibliotheek centraal op de landelijke televisie.

Op vijf achtereenvolgende avonden, van maandag 25 t/m vrijdag 29 maart, is op NPO 2 de serie 'De bibliotheek' te zien. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door een aantal openbare bibliotheken en spreken daar met bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Ook School 7 komt in de serie uitgebreid in beeld.

Frans Bromet: “Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken te lenen, blijkt totaal achterhaald. De bibliotheek is de hedendaagse stadshuiskamer waar het bruist van de meest uiteenlopende activiteiten. Iedereen is welkom in de bieb, het is er prettig toeven en niet onbelangrijk: de bibliotheek is de enige openbare plek die de hele dag gratis toegankelijk is.”

Bromet interviewt de bezoekers en medewerkers op geheel eigen en kenmerkende wijze en weet door goed te kijken én de juiste vragen te stellen persoonlijke verhalen bloot te leggen.

Uitzendingen op maandag 25 maart, dinsdag 26 maart, woensdag 27 maart, donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart om 19.10 uur op NPO 2.