Oproep voor Helder Licht op School 7

Gepubliceerd op: 6 november 2019 18:04

Citymarketing gaat ook dit jaar weer een lichtroute realiseren in Den Helder. En iedereen kan meehelpen.

Het wordt een route met negen bijzondere projecties op Willemsoord en in de binnenstad onder de naam ‘Helder Licht’. De lichtroute start op 14 december en zal ruim drie weken de stad verfraaien en bezoekers verwonderen. Het wordt een bijzondere lichtroute met lichtprojecties, die speciaal voor Den Helder worden gemaakt.

Voor de lichtprojectie op de gevel van School 7 is de Duitse lichtkunstenares Sigrid Sandmann benaderd, bekend van haar woordprojecties in onder meer Duitsland, Denemarken, Portugal en Frankrijk. Citymarketing is trots om deze internationaal bekende lichtkunstenares naar onze stad te halen en hoopt hiermee op nog meer publiciteit voor Helder Licht en dus Den Helder.

Helpt u mee aan Helder Licht op de bieb?
Sigrid Sandmann is op zoek naar mensen uit Den Helder en directe omgeving, die haar per email een persoonlijk antwoord op de volgende vraag willen geven: “Wat verbindt u met de zee?” Vanuit de ingezonden antwoorden vormt de kunstenares een analoge lichtwoordprojectie, die als een net van woorden over School 7 heen komt te liggen. De lichtprojectie is een reflectie van individuele voorstellingen, gedachten, fantasie, gevoelens, herinneringen en verhalen die inwoners van Den Helder verbinden met de zee. Soms zullen deze woorden leesbaar zijn, soms helemaal niet meer herkenbaar.

Citymarketing Den Helder doet hiermee een oproep aan alle inwoners van Den Helder en directie omgeving om Sigrid vóór 23 november te laten weten wat uw associatie is met de zee. De reactie kunt u mailen naar: denhelder@sigrid-sandmann.de