Opening Bibliotheek op School Waarland

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 14:57

Woensdagmorgen 22 januari wordt in kindcentrum Sint Jan in Waarland een nieuwe Bibliotheek op School geopend.

De kinderen voeren 's morgens om 11.45 uur een speciale openingshandeling uit. Vanaf dat moment kan de bibliotheek gebruikt worden. Niet alleen door leerlingen van de school, ook andere kinderen uit het dorp zijn welkom. Daarnaast is de Bibliotheek op School inlever- en ophaalpunt voor volwassenen.

Openingstijden
De openingstijden zijn op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 11.00 tot 13.00 uur. Onder schooltijd kunnen leerlingen en leerkrachten de bibliotheek natuurlijk ook gebruiken. De Bibliotheek op School wordt gedraaid door vrijwilligers, zij worden 22 januari voorgesteld door directeur Simone Rock van het kindcentrum Sint Jan.

Simone is enthousiast over de Bibliotheek op School. "Wij zijn actief bezig met leesbevordering," zegt zij. "In dit tijdperk van digitalisering is het belangrijk om kinderen te leren hoe belangrijk lezen is. Dat doen we door zelf het goede voorbeeld te geven. Een bibliotheek in het gebouw werkt drempelverlagend, zo kunnen we de kinderen stimuleren om boeken te lenen en te lezen. Vrijwilligers helpen de kinderen om boeken uit te zoeken die aansluiten bij hun niveau en interesses. Fijn dat we dit kunnen realiseren op ons kindcentrum. Zelfs de peutergroep heeft al een bibliotheekpasje. Voorlezen vinden wij namelijk even belangrijk als zelf lezen."

Dorpsbewoners zijn van harte welkom bij de opening op 22 januari.