Museum Vreeburg in bieb Schagen

Gepubliceerd op: 24 juli 2017 14:35

In de bibliotheek van Schagen heeft Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg ruimte gekregen om tradities en geschiedenis van Schagen en omgeving uit te beelden.

In de vitrine is een klein gedeelte te zien uit de omvangrijke verzameling prachtige spullen die het museum rijk is. Zoals kinderspeelgoed, timmergereedschap uit de 18e en 19e eeuw, accessoires voor de vrouw en hulpmiddelen voor de keukenprinses. Allemaal schenkingen aan Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg. Heel veel om je over te verbazen, maar vooral om te bewonderen. Aan de wand hangen bovendien een aantal prachtige prenten van oud Schagen.

In Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg aan loet 14 in Schagen kunt u nog veel meer spullen bewonderen. Bovendien zijn er tentoonstellingen van Jan Buisman, Plaspillen en Wonderzalfjes en Making Fashion.

Openingstijden museum
maart t/m oktober: woensdag t/m zaterdag 13.30-16.30 uur
juli en augustus: woensdag t/m zondag 13.30-16.30 uur
Op de Westfriese donderdagen in juli en augustus worden in het museum oude ambachten uitgeoefend van 9.30-16.30 uur