Minecraftchallenge

Gepubliceerd op: 9 juni 2020 13:20

De bibliotheek heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: Biebbouwers!

Minecraft Challenge
Iedere maand geven we jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. We nemen jullie iedere keer mee naar het verleden, heden of de toekomst. Doe je mee? 

Opdracht oktober
In oktober is het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen’ en gaat het om verhalen over vroeger. Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Een mooie gelegenheid om ons te gaan verdiepen in de bouwwerken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Jullie gaan bunkers van de Atlantikwall bouwen. De 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de kust van West-Europa. Duitsland bouwde daar duizenden bunkers om te voorkomen dat de troepen van de geallieerden zouden landen. En een bunker is een ingenieus bouwwerk. Verdiep je in de informatie, bekijk het filmpje en lees de opdracht

Winnen
Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje van jouw bunker naar BiebBouwers@probiblio.nl. Zet je naam, leeftijd en woonplaats in de mail. Een jury van Minecraftexperts beoordeelt alle inzendingen. De beste inzending wint het geweldige Minecraft bordspel. 

Ga aan de slag en stuur jouw bunker voor 19 oktober op! 

Bekijk hieronder het instructiefilmpje!