Meertalige voorleesdag

Gepubliceerd op: 21 september 2021 13:02

Zaterdag 23 oktober worden er in School 7 verhalen voorgelezen in verschillende talen!

Meertalige voorleesdag in School 7

KopGroep Bibliotheken heeft voorlezers uitgenodigd om in hun eigen taal of dialect voor te lezen. Zo horen we naast Nederlands onder andere Fries, Westfries, Portugees, Oekra├»ens, Russisch, Pools, Frans en Spaans. Ook worden er verhalen voorgelezen in de Nederlandse Gebarentaal. We lezen voor uit het prentenboek De leeuw in de muis van Rachel Bright. Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar zijn welkom! Je kunt langskomen tussen 10.30 en 15.00 uur. 

Wat is er nog meer te doen?
Je kunt een rondleiding door de bibliotheek krijgen. Tussen 12.00 en 13.00 uur geven we informatie over meertalig voorlezen. Je kunt onze anderstalige voorleesboeken bekijken en meteen lenen. We maken er een gezellige dag van! 

Waarom meertalig voorlezen?

Veel kinderen worden meertalig opgevoed. Bijna 20% van alle inwoners van Den Helder heeft een migratie-achtergrond. Vaak denken ouders dat ze in het Nederlands moeten voorlezen, maar dat is een misverstand! Juist voorlezen in je eigen taal is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind(eren). Dat maakt het makkelijker om later ook andere talen sneller te beheersen.