Maatregelen versoepeld

Gepubliceerd op: 24 september 2021 11:52

Het aantal besmettingen met corona neemt gelukkig af. Daarom zijn minder strenge regels nodig en mag er weer meer vanaf zaterdag 25 september.

In onze bibliotheken hoef je geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Ook de registratie voor het gebruiken van werkplekken vervalt per 25 september; 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer, maar is nog wel verstandig. Blijf daarom zoveel mogelijk afstand houden van andere bibliotheekbezoekers.

In de bibliotheek hoef je geen mondkapje op, maar het mag natuurlijk wel als je dat fijn vindt. Ook de desinfectiezuilen laten we staan bij de ingang van onze vestigingen. Sowieso is het verstandig om regelmatig je handen te wassen. En blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Leescafé
Het Leescafé in School 7 valt onder de regelgeving van de horeca, daarom is daar wél een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt voor alle bestellingen: van een kopje koffie tot een broodje. Met een smartphone kun je via de CoronaCheck-app een QR code aanmaken. Je kunt ook een papieren vacinatiebewijs of het gele vaccinatiepaspoort (in combinatie met een identiteitsbewijs) tonen. Of een negatief testresultaat (niet ouder dan 24 uur). Hiermee volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Hulp nodig?
Lukt het niet om een toegangsbewijs aan te maken? Kom dan naar het IDO-spreekuur, we helpen je graag!

In onze bibliotheken kun je een formulier ophalen om zelf een papieren QR-code aan te vragen.