Maatregelen aangescherpt

Gepubliceerd op: 8 oktober 2020 10:20

Gelukkig mogen onze bibliotheken open blijven. Wel moeten mensen die een werkplek gebruiken zich voortaan registreren. Daarnaast adviseert de overheid een mondkapje te dragen in openbare gebouwen!

Ook kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan. Deze kunnen ‘coronaproof’ plaatsvinden, ook binnen de nieuwe normen. Voor alle activiteiten geldt: reserveer deze van tevoren. Dit kan gemakkelijk via onze online agenda.

Helaas kan het wekelijkse voorlezen voorlopig niet doorgaan!

Registreren
Iedereen die een werkplek gebruikt moet zich voortaan registreren bij de ingang. Dit geldt voor studieplekken, computerplekken en de leestafel. Deze gegegevens worden bij een eventuele besmetting door de GGD gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Na 14 dagen worden je gegevens vernietigd.

Lenen en inleveren
De registratie geldt niet voor mensen die alleen boeken komen ruilen, zij zijn maar korte tijd in de bibliotheek aanwezig (net als in een winkel). Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de bibliotheken voeren we het gebruik van winkelmandjes weer in. Iedereen die ouder is dan 13 jaar neemt een mandje mee. Zijn de mandjes bij de ingang op? Wacht dan even tot iemand een mandje terugbrengt. Je kunt de mandjes zelf desinfecteren.

Mondkapjes
Wij verzoeken je om een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Hiermee volgen wij het dringende advies van de overheid. Onze medewerkers dragen ook mondkapjes.

Openingstijden
De meeste bibliotheken zijn open op dezelfde tijden als vóór de Coronacrisis. Met uitzondering van de bibliotheken in Hollands Kroon, die zijn na de crisis niet meer onbemand (in verband met het verplichte toezicht). De Bibliotheken op School kunnen vooralsnog gewoon bezocht worden door volwassenen.

Bekijk hier de actuele openingstijden van onze bibliotheken.